MedWatch

Jyske: Fortsat skepsis om GN

På trods af, at GN er kommet godt fra start med sit nye topprodukt, Linx 3D, er analytikerne forsigte med at justere i forventningerne til aktien som resultat. Blandt andet på grund af konkurrenten Sonova.

Jyske Bank fastholder sit forsigtige syn på aktien i GN, selv om selskabets høreapparatdivision, GN Hearing, har fået en rigtig flot start med sit nye trådløse topprodukt, Resound Linx 3D.

Det skyldes meget høje forventninger til andet halvår, som ifølge banken allerede er regnet ind i aktiekursen, selv om der også venter forstærket konkurrence på høreapparatmarkedet med lanceringen af schweiziske Sonovas nye trådløse chip, der blev annonceret i torsdags, hvor GN også afleverede regnskab for andet kvartal.

Ifølge Jyske Bank bør lanceringen af Resound Linx 3D støtte væksten i andet halvår, ligesom der også er brug for, hvis GN Hearings egne forventninger skal indfris.

"Men investorerne har opbygget høje forventninger til aktien, og vi vurderer, at det positive vækstmomentum allerede er afspejlet i den nuværende aktiekurs. Mens Linx 3D ser ud til at have fået en god start med meget opmuntrende salgstal i de første ni uger efter lanceringen, vil tiden vise, om Linx 3D fortsat kan drive tocifret vækst, når Sonovas nye 2,4 GHz-apparat er blevet lanceret, skriver Jyske Bank i et analysenotat.

Banken fastholder i analysen den negative anbefaling "reducer" af GN, mens kursmålet løftes til 190 kr. fra 180 kr.

Rammer sandsynligvis forventningerne

Jyske Bank ser det som meget sandsynligt, at GN Group vil leve op til sine forventninger til hele regnskabsåret, men aktiekursen er kommet så højt op, at der skal noget mere til, før en højere anbefaling kan komme på tale.

"For at kunne retfærdiggøre en købsanbefaling skal vi se en organisk vækst på mere end 8 pct. årligt over de næste ti år. Derfor vurderer vi, at det positive vækstmomentum allerede er afspejlet i den nuværende aktiekurs. Forventningerne er allerede høje, og den stærke aktiekursreaktion set over den seneste uge begrænser gevinstmulighederne i aktien," lyder det fra Jyske Bank.

GN Hearing venter en organisk vækst på "mere end" 6 pct. i 2017, og forventningerne til væksten i GN Audio er tilsvarende. Efter første halvår havde de to divisioner nået organiske vækstrater på henholdsvis 4 pct. og 10 pct.

Særligt GN Audio overraskede positivt i andet kvartal med en organisk vækst på hele 12 pct., mens væksten var noget mere afdæmpet hos GN Hearing, der også er den største division.

Her var væksten i andet kvartal isoleret set 5 pct., men forventningen er, at lanceringen af Resound Linx 3D skal løfte væksten i høreapparatselskabet betragteligt i andet halvår.

GN-aktien stiger onsdag med 1,4 pct. til 211,40 kr. Siden regnskabet er aktien steget med 13,5 pct. Aktien er steget otte handelsdage på stribe.

GN-direktør: Første halvår var godt. Andet bliver endnu bedre

GN-aktien brager til vejrs efter stærkt regnskab

Sydbank: Sonova-lancering er ingen revolution

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier