MedWatch

Medicobosser vil have mere politisk opbakning

Der er solid vækst i den danske medicoindustri, men en række af branchens topfolk siger til Finans, at sektoren stadig ikke får den fornødne politiske opbakning.

Foto: Mik Eskestad/ JP

Produktion og salg af medicinsk udstyr er en ganske givtig sektor i Danmark, og flere af selskaberne på det område oplever markant vækst i forretningen i disse år.

Det skriver Finans på baggrund af en ny brancheanalyse, som erhvervsdatabasen BIQ har foretaget for mediet.

De danske medicovirksomheder har omsat for næsten 3 mia. kr. mere i 2016 end året før, viser analysen, og sektoren er nu større end industrien for udvinding af olie og gas herhjemme.

Men selvom medicinsk udstyr er blevet en lukrativ forretning, så får medicosektoren stadig ikke den fornødne politiske opbakning. Det siger flere topfolk i branchen til Finans. De vil have, at Danmarks kompetencer på området får en langt mere markant placering på den politiske arena.

”Vi vil anbefale, at vi får et kontor på Christiansborg, som lever og ånder for life science og medicobranchen. I dag er vi lidt udenfor. Du har en landbrugsminister, og du har en minister for energi og for alt muligt andet. Det er ret underligt, at man ikke har et kontor, en minister, eller hvad man nu vil kalde det, som varetager, hvad der i princippet er Danmarks største, individuelle industriben,” siger Lars Marcher, adm. direktør i Ambu og formand for Medicoindustrien, til erhvervsmediet.

Medicobranchen boomer

Manglende kapital bremser medico-iværksættere

Lars Marcher: Branchen har fejlet i at kommunikere til den brede befolkning

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier