MedWatch

Krænkelse af Coloplast-patent får betydelige konsekvenser

Der trækker op til en større erstatningsrunde til Coloplast, efter selskabet har vundet to patentsager i løbet af sommeren, lyder det fra selskabets adm. direktør Lars Rasmussen.

Foto: Niels Hougaard

Medicoselskab Coloplast vil søge erstatning for krænkelser af selskabets patent, efter at det vandt en forbudssag i både juni og juli i år.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal, der blev offentliggjort onsdag ved middagstid, og ifølge selskabets adm. direktør, Lars Rasmussen har patentsagerne, der drejer sig om kateteret Speedicath, trukket ud.

"Det første, der skulle afgøres, var sådan set, om Coloplasts patent dækker og er gyldigt. Det tog mange år at blive klar på det. Det er gældende, og flere konkurrenter har krænket vores patent, og det søger vi erstatning for," siger han.

Coloplasts patent blev erklæret gyldigt i februar i år, hvor de europæiske patentmyndigheder validerede det.

Selskabet vandt derefter forbudssagen i Sø- og Handelsretten mod MBH-International og Onemed vedrørende en krænkelse af patentet, og retten udstedte et midlertidigt forbud til selskaberne mod at distribuere produktet Qufora, fremgår det af regnskabet.

Coloplast vinder over lille Allerød-virksomhed

Et plaster på såret

I juli vandt Coloplast en forbudssag i Landgericht Düsseldorf mod Hollister Inc. og Teleflex Medical vedrørende krænkelsen af det samme patent, og også her udstedte retten et midlertidigt forbud til begge selskaber.

"Det er meget positivt, at der er en klar afgørelse for, at patentet er gældende i det pågældende marked, og det betyder, at sagen er nogenlunde til at gå til. Nu er spørgsmålet, hvor stor erstatningen skal være," siger Lars Rasmussen og afviser at komme med et konkret bud på erstatningens størrelse.

"Det kan jeg desværre ikke sige. Men i og med at vi har konkurrenter, som har været på markedet i årevis og både har taget omsætning og indtjening uberettiget, så har det konsekvenser. Og de er meget betydelige," siger topchefen.

Det nye forløb påbegyndes nu, og den adm. direktør forventer, at det vil tage en længere periode at få det hele på plads alt afhængigt af domstolenes håndtering af sagen. Patentet blev udstedt den 23. november 2005, og det udløber allerede den 18. september i år.

"Erstatningsmæssigt er det selvfølgelig rart at få erstatning for det tab, man har lidt, men det kommer lidt i 11. time. Det havde været vigtigere for os, at det kom tidligere, men sagen har kørt i årevis i domstolene. Så det er mere et plaster på såret," siger Lars Rasmussen.

Coloplast angriber lille Allerød-firma - parterne hiver det tunge skyts frem til slagsmål i retten

Rival vil angribe Coloplasts vækstmotor

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier