ABM: Opjustering fra William Demant er usædvanlig

William Demant plejer normalt af fastholde sin guidance, så dagens opjustering er usædvanlig, mener Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets.
AF RITZAU FINANS

På trods af heftig valutamodvind har stærke resultater betydet, at William Demant Holding i mandagens regnskab kunne opjustere forventninger til hele 2017.

Den negative valutapåvirkning kommer ikke bag på Michael Friis Jørgensen, der er chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, men det gør opjusteringen til gengæld.

"En opjustering er usædvanlig for selskabet. Det plejer normalt at fastholde guidance-intervallet, uagtet hvordan første halvår har set ud."

"William Demant er kæmpestore på det amerikanske marked, og vi vidste godt, at det ville koste nogle penge. På trods af det kan selskabet alligevel løfte guidance for året med omkring 100 mio. kr., men indirekte opjusteres der ekstra, fordi den negative valutamodvind opsuges," siger han til Ritzau Finans og kalder det for et meget stærkt signal.

For hele 2017 løftede selskabet sine forventninger, så der nu ventes et driftsresultat (EBIT) før restruktureringsomkostninger på 2,3-2,6 mia. kr. mod den tidligere forventning om et resultat i den høje ende af intervallet 2,2-2,5 mia. kr.

Også en omsætning på 6505 mio. kr. overraskede positivt i forhold til konsensus blandt analytikerne, der lå på 6308 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Regnskabet viser desuden en positiv overraskelse i omsætningen i både Hearing Devices, Diagnostic Instruments og Hearing Implants og ifølge analytikeren indikerer tallene, at der er godt momentum i alle forretningerne.

"Der er gode markeder lige nu, men regnskabet indikerer også, at deres produkter tager markedsandele. Der er rigtigt gode tegn," siger han.

Han fremhæver særligt forretningsområdet Hearing Implants, der tidligere har været presset, som en positiv overraskelse.

I mandagens regnskab meddelte William Demant Holding desuden, at restruktureringsomkostningerne nu ventes at blive 175 mio. kr. mod den tidligere forventning om 200 mio. kr. Ifølge Michael Friis Jørgensen er selve beløbet helt uden betydning for selskabet, men de ændrede forventninger sender alligevel et godt signal.

"Den stærke signalværdi ligger i, at det indikerer, at selskabet ligger foran kurven. Det tyder på, at man er foran med at få gennemført de her ting, og at man også kan forvente at se bedre resultater fremadrettet," siger han.

På bundlinjen skuffede halvårsresultaterne en smule i forhold til analytikernes forventninger, men ifølge Alm. Brand Markets chefaktieanalytiker er det ikke noget, investorerne skal hænge sig i.

"I forhold til mine estimater er det, fordi det har taget flere engangsomkostninger i halvåret. Renser man for det, ser det fint ud. En lille skuffelse i halvåret betyder ikke noget, når man løfter guidance for helåret," siger han.

Resultatet før skat landede på 1004 mio. kr. i halvåret, mens analytikerne havde sat næsen op efter et resultat før skat på 1017 mio. kr.

William Demant opjusterer forventningerne efter stærkt halvår

Trådløst topprodukt trækker fortsat læsset i WDH 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også