MedWatch

GN Hearing indgår projektsamarbejde med tysk hvidevarekæmpe

Brugere af høreapparater fra danske GN Hearing kan måske fremover få statusbeskeder fra vaskemaskinen eller tørretumbleren direkte i øret.

GN Groups høreapparatselskab, GN Hearing, vil lade selskabets høreapparater arbejde sammen med hvidevarer fra tyske Miele.

Dermed vil de to selskaber sikre direkte kommunikation mellem eksempelvis vaskemaskinen eller tørretumbleren og en hørehæmmets høreapparat.

Det fungerer på den måde, at brugeren vil kunne få alle statusbeskeder eller advarsler streamet direkte til høreapparatet gennem GN Hearings trådløse teknologi.

Samarbejdet ventes ikke i første omgang at være nogen stor forretning for nogen af parterne, men handler i stedet om at teste mulighederne for streaming mellem høreapparater og almindelige ting fra folks hverdag - eksempelvis hvidevarer.

"Det er et samarbejde, der i første omgang handler om at teste, om sådan noget har sin berettigelse. Vi er nødt til først at teste, om det er noget, brugerne kan bruge til noget. Og så skal vi se, hvad vi kan lære af det, og det skal Miele også," siger Anders Hedegaard, der er administrerende direktør hos GN Hearing, til Ritzau Finans.

"Isoleret set er der ikke meget andet økonomisk i det, end at man gør livet lettere for høreapparatbrugerne. Og det er jo umiddelbart godt i tråd med vores forretning, fortsætter topchefen.

Kan brede sig til andre områder

Han peger på, at flere andre lignende samarbejder også sagtens kan komme på tale, hvis udfaldet af projektsamarbejdet med Miele bliver positivt.

"Det kan fint brede sig til andre områder også, og der er det sådan set kun fantasien, der sætter grænserne. I den her del er det jo interessant, at man kan få en melding i sit høreapparat om, at vasketøjet er færdigt," siger Anders Hedegaard.

"Det her samarbejde er også med en partner, der er blandt de ledende inden for sin branche. Det sender også et signal om, hvor man er på vej hen med høreapparater," fortsætter topchefen.

GN Hearing og Miele vil i første omgang vise de nye muligheder frem på elektronikmessen IFA (Internationale Funkausstellung) i Berlin i begyndelsen af september.

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier