MedWatch

Vejen banet for OTC-marked i USA - kan ramme danske aktører

Senatet i USA har stemt for en lov, der giver landets sundhedsmyndigheder, FDA, lov til endelig at udforme en over-the counter-model for salg af høreapparater. Dermed vil forbrugere snart kunne købe høreapparater i fri handel udenom audiologer, og det kan få vidtrækkende konsekvenser for branchen, vurderer analytiker.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

Med vedtagelsen af den såkaldte FDA Reauthorization Act, har det amerikanske Senat sent torsdag aften ryddet de sidste sten af vejen for et marked for håndkøb af høreapparater.

Loven, der giver FDA bemyndigelse til at udforme guidelines for køb og salg af høreapparater uden først at blive evalueret og testet hos en audiolog, blev vedtaget med stemmerne 94 for og kun en enkelt i mod. Tilbage står blot præsidentens underskrift, førend FDA kan begynde processen med at udforme de mere specifikke og endelige guidelines.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier