MedWatch

Trecifret millionunderskud tynger familieejede Labflex

Laboratorieselskabet Labflex, der er ejet af familien Foghsgaard, må sluge et trecifret millionunderskud. Regnefejl og dårlig eksekvering, lyder forklaringen.

Den er gal igen i laboratorieleverandørselskabet Labflex.

For få år siden lavede ejerfamilien en turnaround af det kriseramte Labflex, så bundlinjen i 2014 lød på knap 25 mio. kr.

Men regnskabet for 2016 afslører, at selskabet nu igen leverer et dundrende underskud. Denne gang lyder resultatet på et minus på 108 mio. kr., og det fører tankerne tilbage til kriseårene, hvor leverandøren i perioden 2005-09 gav samlede tab på omkring 290 mio. kr.

Labflex er ejet af den diskrete rigmandsfamilie Foghsgaard, der solgte aktiemajoriteten til det norske investeringsselskab Credo Partners i 2015. Familien valgte - af ukendte årsager - dog at købe selskabet tilbage tidligere på året.

Den beslutning betyder også, at familien er alene om at lappe på Labflex's egenkapital med 90 mio. kr. fra sin egen pengetank.

"Det er en sum af en række dårlige projekters eksekvering, som har betydet, at der har været for store udgifter i forhold til det, de var beregnet til," siger bestyrelsesformanden Christian Herskind til Børsen og uddyber, at det er en kombination af at have regnet forkert og eksekveret forkert, der har ført til det kæmpestore underskud.

Stifteren af Labflex, Lars Foghsgaard, tjente stort på at børsnotere Scandinavian Mobility i 1990'erne. Siden tog sønnen Malte Foghsgaard styringen over familieforetagendet, men han stoppede som direktør umiddelbart efter samtidig med en fyringsrunde.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier