MedWatch

Medicoselskab trækker katetre tilbage

Et amerikansk medicoselskab, der sidste år foretog et milliardopkøb, må trække flere tusinde katetre fra opkøbet tilbage.

Foto: Mikkel Berg Pedersen

Flere tusinde katetre fra medicoselskabet Vascular Solutions er ved at blive trukket tilbage fra markedet. Det oplyser de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, i en pressemeddelelse.

Vascular Solutions er et datterselskab til Teleflex, der opkøbte selskabet sidste år i en milliardhandel.

Ambu-rival køber ind for milliarder

Ifølge pressemeddelelsen drejer tilbagekaldelsen sig om Venture-katetrene, der bruges i forbindelse med en kateterprocedure til at styre, kontrollere og støtte en ledetråd, som bruges til at få adgang til områder af den koronære og perifære vaskulatur. To versioner kan også bruges til at levere saltvandsopløsning eller diagnostiske kontrastmidler, fremgår det af meddelelsen.

Katetrene er blevet tilbagekaldt på grund af risiko for overskydende materiale i kateterspidsen. Der er fare for, at det overskydende materiale kan adskille sig fra katetret, og dermed udgøre en potentiel risiko for emboli (blodprop). Ingen alvorlige hændelser eller dødsfald er registreret indtil videre.

FDA klassificerer tilbagekaldelser i tre kategorier, og denne tilbagekaldelse er en klasse I, som er den mest alvorlige.

”Farlige eller defekte produkter, som man kan forudsige kan forårsage alvorlige helbredsproblemer eller dødsfald,” lyder beskrivelsen af en klasse I-tilbagekaldelse.

Coloplast angriber lille Allerød-firma - parterne hiver det tunge skyts frem til slagsmål i retten

Ambu-rival køber ind for milliarder

Boston Scientific overtager schweizere i milliardhandel

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier