MedWatch

Medicofirmaer solgte for 56 mia. i 2016

Omsætningen hos danske medicovirksomheder steg i 2016 med ti pct. i forhold til 2015.

Foto: Mik Eskestad / Jyllands-Posten

Medicobranchen skal bevæge sig ud af medicinalindstriens skygge som Danmarks store og spille en større rolle i offentligheden.

Det mener Coloplasts topchef, Lars Rasmussen, og Søren Nielsen, som er topchef i høreapparatkoncernen William Demant til Berlingske Business efter et 2016, hvor medicobranchen i sin helehed øgede den samlede omsætning til 56 mia. kr - ti pct. mere end i 2015.

"Jeg synes, at vi som branche kan være mere tydelige i forhold til, hvad det er for en forskel, vi gør. Vi har en mission, hvor vi gerne vil sørge for, at mennesker, som kunne blive isoleret rent socialt, pludseligt kan fungere i samfundet på lige vilkår med alle andre. Det kunne vi godt tale noget mere om," siger Lars Rasmussen til avisen.

Ifølge et notat fra Erhvervs- og Vækstministeriet fra 2016 ligger omsætningen for de danske medicinalselskaber på den gode side af 120 milliarder kroner.

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier