MedWatch

Stærke William Demant-takter gør indtryk på bankerne

Høreapparatsselskabet William Demants periodemeddelelse tirsdag pegede imod så overbevisende takter, at flere finanshuse nu hæver kursmålet for aktien frem mod halvårsregnskabet. 

Foto: WDH, PR

William Demant Holding har fået en stærk start på 2017, var den umiddelbare melding fra selskabet i en periodemeddelelse tirsdag morgen, der dækker over perioden fra årets start indtil offentliggørelsen af meddelelsen.

Og den opfattelse deles af Alm. Brand Markets, der forudser en god udvikling i marginerne på baggrund af meddelelsen, selv om den ikke indeholdt nogle tal.

Derfor løfter børshuset sit kursmål for William Demant-aktien til 180 kr. fra 165 kr., mens den positive anbefaling "køb" fastholdes.

"Vi ser en stærk marginudvikling understøtte, at markedet fremadrettet inddiskonterer marginer hos WDH på niveau med konkurrenterne. Det understøttes af mere positive meldinger fra Medical-delen, hvis svage præstation har været en negativ faktor for marginudviklingen," skriver Alm. Brand Markets i en kommentar.

"Desuden ser toplinjemomentum stærkt ud, hvilket yderligere understøttes af stærke høreapparatmarkeder. De tilbagemeldinger, vi får fra markedet (kunder), indikerer, at markedsvæksten vil accelerere de kommende år og ligge på højere niveauer, end vi har set de seneste mange år. Sektoren er ikke billig længere, men momentum er stærkt," forsætter Alm. Brand Markets.

William Demant meldte tirsdag om stærk organisk vækst i alle forretningsben, der samlet set har betydet, at selskabet har vundet markedsandele i den indledende del af 2017.

For hele året fastholdt selskabet sine forventninger, men venter grundet den gode start på året, at det er mest sandsynligt, at driftsresultat (EBIT) før restruktureringsomkostninger vil lande i den høje ende af det udmeldte interval på 2,2-2,5 mia. kr.

Restruktureringsomkostningerne ventes fortsat at blive på cirka 200 mio. kr., som vil være fordelt over hele året.

Ny direktør vil levere

Hos Danske Bank har William Demants positive vendinger også gjort indtryk. Her hæver man kursmålet for aktien til 185 kr. fra 175 kr. Anbefalingen er uændret "køb". Det fremgår af et notat.

Høreapparatkoncernens periodemeddelelse, der dækker over 2017 frem til midten af denne uge, indeholdt ingen tal, men ret så positiv retorik, når det kom til at beskrive starten på året. Blandt andet fremgik det, at der havde været "stærk" vækst i omsætningen på alle forretningsområder, samt at den organisk vækst i engrossalget af høreapparater, der er William Demants hovedforretning, lå "betydeligt" over markedsvæksten.

Samtidig blev forventningerne om et driftsresultat (EBIT) før restruktureringsomkostninger på 2,2-2,5 mia. kr. fastholdt, men med en tilføjelse om, at selskabet dog anser det for mest sandsynligt, at driftsresultatet lander i den øvre halvdel af det udmeldte interval.

"Vi er stadig tidligt på året, så det fortæller os, at udviklingen år til dato har været meget stærk. Dertil kommer, at William Demant har skiftet adm. direktør den 1. april, og vi er overbeviste om, at de vil være endnu mere sikre end normalt på, at han kan levere på sine løfter," fremgår det af notatet fra Danske Bank.

 William Demant-direktør: Vi har taget markedsandele med nyt produkt

 William Demant fortsætter vækstmomentum med nyt produkt

 Danske producenter af høreapparater hentede amerikanske markedsandele i april 

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier