MedWatch

Abbott får godkendt verdens første smartphone-hjertemonitor

Medicoselskabet Abbott har fået CE-mærke til den første hjertemonitor, som er kompatibel med smartphones. Udstyret skal bruges til at spore hjerterytmeforstyrrelser.

Foto: Abbott/ PR

Hos den store amerikanske medicokoncern Abbott er man hoppet med på vognen for mobilteknologi og har fået godkendt verdens første smartphone-kompatible, implanterbare hjertemonitor. Selskabet meddeler i en pressemeddelelse, at hjertemonitoren, med det meget lidt mundrette navn Confirm RxTM Insertable Cardiac Monitor (ICM), har fået CE-mærke fra de europæiske myndigheder.

ICM sporer hjertearytmi - en samlebetegnelse for forstyrrelser i hjertets elektriske system - og transmitterer den indsamlede data til den tilhørende app myMerlinTM, som patientens læge kan følge med i. Patienten kan også tilføje noter i dataene, for eksempel om besvimelse eller andet ubehag. Dermed er Abbotts løsning et mindre omfattende alternativ til de traditionelle hjertearytmi-undersøgelser, som kræver større og mindre mobilt apparatur til målingerne. ICM kan også ligeledes bruges til fjernmonitorering.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier