MedWatch

J&J taber ny sag om underlivsnet

Amerikanske Johnson & Johnson har for første gang i over et år tabt en sag om de omdiskuterede underlivsnet, som også plager danske Coloplast. Denne gang er en enkelt person blevet tildelt et trecifret millionbeløb i erstatning.

Foto: Colourbox

En tabt sag om de kontroversielle underlivsnet betyder nu, at det amerikanske konglomerat Johnson & Johnson må punge ud med 20 mio. dollars, 136 mio. kr., til en enkelt sagsøger.

Ifølge Bloomberg afgjorde en domstol i Philadelphia fredag, at sagsøger Margaret Engleman var berettiget til 2,5 mio. dollars samt såkaldte ”punitive damages” på 17,5 mio. dollars efter at være blevet invalideret af at have brugt J&J’s TVT-Secur-net til behandling af inkontinens hos kvinder.

Nettet skulle angiveligt have efterladt hende med konstante smerter. Det er første gang i over et år, at J&J taber en sag om underlivsnet. J&J er i øjeblikket i gang med at forlige mere end 54.000 sager om underlivsnet. I løbet af de næste to måneder står selskabet over for yderligere tre retssager i Philadelphia.

Kirsten Wallace, talskvinde fra Ethicon, der er en afdeling under J&J, har meddelt, at man vil anke dommen om, at TVT-Secur har været defekt, og at selskabet ikke har leveret tilstrækkelige advarsler om risici ved underlivsnettene.

J&J trak frivilligt TVT-Secur tilbage fra  markedet for fem år siden, da de første søgsmål begyndte at vælte ind.

Også danske Coloplast har de seneste år været udfordret af amerikanske retssager om underlivsnet. Indtil videre har sagerne kostet selskabet 5,25 mia. kr. I forbindelse med Coloplasts regnskab for første kvartal i februar blev det meddelt, at den danske medicokoncern nu har indgået forlig i mere end 95 pct. af antallet af sager om transvaginale net.

 Californien sagsøger J&J i sag om underlivsnet

 J&J taber første sag om underlivsnet

 Coloplast har indgået forlig i næsten alle USA-retssager 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier