MedWatch

Labflex må indstille sig på ny turnaround

Det danske laboratorieleverandørfirma Labflex fik tilført et millionbeløb fra ejerne i efteråret, og den nye direktør har indstillet sig på endnu en turnaround-proces, efter at skuden én gang er blevet vendt med succes.

I slutningen af oktober blev det på en ekstraordinær generalforsamling besluttet at tilføre det danske laboratorieleverandørfirma Labflex 10,4 mio. kr. i kontanter og konvertering af gæld. Det viser en aktindsigt, som Børsen har fået hos Erhvervsstyrelsen.

Pengene kom fra ejerne i form af Foghsgaard-familien og den norske kapitalfond Credo, der under et år forinden havde købt sig ind i virksomheden. Men nu er kapitalfonden ude igen, efter at Foghsgaard-familien købte den ud.

Det kan virke lidt overraskende, at det var nødvendigt at få tilført kapital. Labflex havde frem mod 2014 med Malte Foghsgaard i spidsen leveret en gedigen turnaround. Her lød overskuddet på bundlinjen på 24,8 mio. kr., mens der tilbage i 2006 havde været et underskud på 89,6 mio. kr. I 2015 lød overskuddet på 11,8 mio. kr. Men nødvendige var pengene altså.

"Det var et direkte resultat af dårlige resultater. Man havde brug for at få tilført det for at fortsætte forretningen," siger en tidligere Labflex-medarbejder til Børsen.

Hverken Foghsgaard-familien eller Credo ønsker at kommentere kapitaltilførslen, men på sin Facebook-profil skriver den nye Labflex-direktør Ulrik E. Fink, at han glæder sig til "rollen som adm. direktør i denne turnaround-fase".

 Rigmand køber livsværk tilbage fra kapitalfond

 Labflex investerer massivt i væksteventyr

 Norsk kapitalfond accelererer udviklingen hos dansk selskab

 Medicorigmand sælger ud af kronjuvelen

 Trecifret milliontab påvirker fortsat medicorigmand

 Labflex kaster sig over det amerikanske marked 

Mere fra MedWatch

Corona har udfordret og skærpet centrale dele af BII-konceptet

En central del af konceptet bag Bioinnovation Institute (BII) er den daglige gang i life science-kontorfælleskabet Cobis, hvor porteføljeselskaber har mulighed for at mødes uformelt med andre selskaber og potentielle investorer. Med corona hærgerende har det i lange perioder ikke været muligt, og det har udfordret konceptet, siger adm. direktør, Jens Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier