MedWatch

Ambu: Trumps synspunkt på markedsområdet flugter med vores

Topchefen for det danske medicoselskab Ambu ser gode muligheder for dets kommercielle præstationer i USA under den nye amerikanske præsident.

Foto: Evan Vucci/AP/Polfoto/Arkiv

Selv om Donald Trump kan få og ofte får mange negative reaktioner med på vejen, så det danske medicoselskab Ambu ifølge dagens Børsen et øget potentiale i et amerikansk sundhedsmarked under den nye præsident.

Årsagen skal findes i, at Donald Trump har lagt fra land med et fokus på "billigere og mere effektive løsninger" på hospitalerne, som Ambus topchef Lars Marcher udtrykker det.

“Stort set alle vores produkter er engangsprodukter, og det viser sig gang på gang, at det er effektiv besparelse, så Trumps synspunkt på markedsområdet flugter meget godt med vores,” siger han til Børsen.

Ambu kom med sit første kvartalsregnskab i dets skæve regnskabsår 2016/17 onsdag, og med det fulgte årets første opjustering. Det er også Nordamerika, som fortsætter med at være det helt store trækhest for selskabet. Kontinentet står får 234 mio. kr. af den 512 mio. kr. store omsætning, hvilket svarer til en organisk vækst på 12 pct., og udgør nu næsten halvdelen af forretningen i Ambu. Det er især videoskopet aScope, der driver væksten.

Det skal også nævnes, at Ambu allerede har en fabrik i USA, hvorfor selskabet ikke ville blive ramt af den potentielle toldmur for udenlandsk producerede varer, som er én af de værktøjer, Donald Trump har truet med.

 Ambu-direktør: En vækst som vores giver større udsving

 Ambu sprinter fra alle andre på børsen

 Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA 

 Ambu opjusterer allerede i første kvartal

 Ambu-direktør: Vi har levet op til vildt ambitiøse mål

 Ambu når sine mål et år før tid

 Ambu-topchef pessimistisk om amerikansk frihandelsaftale

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

WS Audiologys topchef kender intet til EQT's exit-planer

Den normale tidshorisont for kapitalfonden EQT's ejerskab er ved at nærme sig, når det kommer til WS Audiology, men ifølge høreapparatselskabets adm. direktør Eric Bernard, er der endnu ikke nogen klarhed om hvornår, der eventuelt skal ske ændringer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier