MedWatch

Medie: Roche overvejer frasalg af diabetesforretning

Schweiziske Roche overvejer ifølge Bloomberg at sælge sin diabetesforretning, hvilket ville kunne indbringe koncernen et tocifret milliardbeløb.

Foto: /ritzau/AP/Steffen Schmidt/

Roche ser ifølge Bloomberg News ud til at melde sig i rækken af life science-selskaber, der overvejer, hvordan de skal forholde sig til en faldende indtjening på diabetesmarkedet som følge af prispres.

Den schweiziske koncern skulle ifølge mediet overveje forskellige ruter mod en afsked med sin diabetesdivision. Det skulle både være et frasalg af divisionen, hvilket ville kunne indbringe omkring 5 mia. dollars (34,6 mia. kr.), et delvist frasalg eller at spinde forretningen ud i et nyt selskab.

Overvejelserne er dog foreløbige ifølge kilder tæt på processen. Roche selv afviser at kommentere historien over for Bloomberg. Roches diabetesforretning er koncentreret om apparater, såsom blodsukkermålere og insulinpumper.

Roche er langt fra det eneste selskab, der skulle gå med sådanne overvejelser. Johnson & Johnson har officielt meddelt, at det er i færd med at udforske mulighederne for selskabets diabetesforretning med begrundelsen om betydelige prisfald de senere år. Forrige år solgte Bayer sin diabetes-enhed til Panasonic Healthcare for omkring 1 mia. euro.

Roches diabetesdivision solgte for 2,02 mia. CHF i 2016, hvilket var en nedgang på 5 pct. i forhold til året før. Diabetesforretningen udgjorde sidste år 18 pct. af selskabets samlede omsætning.

Forretningens betragtelige størrelse kan gøre det vanskeligt at finde købere, hvilket kan gøre et spinout til en attraktiv mulighed ifølge Bloomberg.

 Diagnostik overstråler lægemidler hos Roche

 Roche lugter blod med nyt diagnoseværktøj

 Ridser i lakken hos Roche kan give Novo fordel

 Roches diabetesudstyr får verdenspremiere i Danmark

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier