MedWatch

Google pumper tocifret milliardbeløb i irsk life science-satsning

Googles life science-satsning Verily får nu en økonomisk kraftindsprøjtning i Irland i form af et tocifret milliardbeløb

Foto: /ritzau/Carsten Andreasen

Verily får ifølge The Sunday Times markant større økonomiske muskler. Googles moderkoncern Alphabet har således via Google Ireland Holdings købt én enkelt aktie i sin life science-satsning for den nette sum af 1,4 mia. euro (10,4 mia. kr.), hvilket skal bruges på at øge tilstedeværelsen i Irland.

Verily, der er et datterselskab af Alphabet, oplyser ifølge avisen, at man planlægger at etablere aktiviteter i Irland for at lette "samarbejde med vores EU-baserede partnere". Virksomheden har ikke afklaret, hvor mange mennesker, det vil ansætte, og sagde, at det ville ikke udtale sig om finansielle oplysninger.

Men det har tidligere været fremme, at Google angiveligt øger satsningen i det irske med blandt andet ansættelsen af 400 medarbejdere.

Verily var tidligere en del af Google X, søgegigantens eksperimentelle division, men blev et selvstændigt datterselskab af Alphabet i 2015.

Google-koncernen er i de senere år i det hele taget begyndt at fokusere mere og mere på life science-området, både gennem sin venturearm og gennem dedikerede selskaber som biotekselskabet Calico og det mere medico-fokuserede Verily. Senest er også konglomeratets selskab dedikeret til kunstig intelligens, DeepMind Technologies, gået ind på sundhedsområdet.

Sanofi-direktør: Alphabet-samarbejde skal give smartere løsninger

Google investerer massivt i medicinal og medico

Google-familien lancerer nye sundhedstiltag

Google opsnapper biotekfolk i ny hyringsrunde

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier