MedWatch

Efter kontrovers: St. Jude opdaterer udstyr mod cyberangreb

Som noget af det første efter sin overtagelse af St. Jude har Abbott sat gang i en opdatering af det hjerteudstyr, som i slutningen af sidste år var under beskydning for manglende sikkerhed.

Foto: Colourbox

Det kan godt være, at St. Jude indtil videre har benægtet, at der er seriøse it-sikkerhedsbrister, når det kommer til dets hjerteudstyr, men opmærksomheden på det har tilsyneladende sat sine spor. I hvert fald har Abbott, der netop officielt har overtaget St. Jude, nu udsendt en softwareopdatering til hjerteimplantaterne fra selskabet for at beskytte mod den ’ekstremt lave’ risiko for hacking.

Det skriver Reuters.

De amerikanske lægemiddelmyndigheder (FDA) og USA’s Department of Homeland Security (DHS) siger, at opdateringen adresserer nogle af sårbarhederne ved udstyret, men ikke alle. Dermed bekræfter de to myndigheder også for første gang, at der er sikkerhedsbrister ved udstyret. Ingen af dem kender dog til nogen hackerangreb på udstyret, og FDA siger, at fordelene ved udstyret opvejer de nuværende problemer.

FDA og DHA indledte undersøgelser tilbage i sensommeren. De blev foranlediget af at investeringsselskabet Muddy Waters hævdede, at det var i besiddelse af oplysninger, som beviste, at der var alarmerende sikkerhedsbrister hos St. Judes hjerteimplantater. St. Jude sagsøgte efterfølgende selskabet for bevidst at have spredt falske rygter med henblik på at manipulere med medicoselskabets aktie for at tjene på nedgangen, men beskyldningerne endte alligevel med at slå rod.

Søgsmålet eksisterer stadig, men både Muddy Waters og Abbott har afvist at kommentere yderligere.

 St. Jude får nye hjerteproblemer

 Børsmægler fornyer hacking-anklager mod St. Jude 

 St. Jude sagsøger børsmægler 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier