MedWatch

Demant-topchef: Ingen disruption på vej

William Demants topchef har fuldstændig tiltro til selskabets amerikanske salgsmaskine, og trods nye FDA-tiltag forventer han ingen store ændringer på det afgørende marked.

CEO William Demant Holding, formand Lego, næstformand Mærsk
Foto: Nanna Kreutzmann

Det amerikanske høreapparatmarked udgør over 20 mia. kr., og nye strømninger på den anden side af Atlanten overvåges derfor selvsagt nøje på Kongebakken hos William Demants topledelse.

Et af disse er nye FDA-tiltag, der kan åbne op for onlinekøb og håndkøb i branchen, men ifølge Demant-topchef Niels Jacobsen vil eventuelle ændringer ske meget langsomt.

“Vi har et vanvittigt stabilt distributionssystem, som over årene udvikler sig beskedent, og det er ikke mit indtryk, at der i USA er noget, der overhovedet minder om disruption på vej inden for distribution af høreapparater,” siger Niels Jacobsen til Børsen.

Myndighederne sigter efter at kunne tillade salg af høreapparater i fri handel uden om audiologer - såkaldt over the counter-handel (OTC) - i fremtiden. Samtidig slækker myndighederne markant på kravene for at kunne få et høreapparat. Det sidstnævnte tiltag er allerede trådt i kraft.

Men Niels Jacobsen mener, at det er meget mere end "blot" høreapparatet, som slutbrugeren køber, og er derfor ikke synderligt bekymret, selv om der har været forlydender om, at liberaliseringen ganske givet vil øge mængden, men ramme gennemsnitsprisen for høreapparaterne. For ifølge topchefen køber forbrugeren en proces, hvor de får tilpasset et høreapparat, målt deres hørelse, valgt det rigtige apparat, og det kan man "ikke bare købe online".

Demant-direktør: Meget glad for flot november hos VA

Demant-direktør: Vi vil fortsat kunne levere høj værdi til gode priser

Analytiker: Høreapparatproducenter vil kæmpe imod med næb og klør

Nyt FDA-tiltag kan ramme danske høreapparatfirmaer

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier