MedWatch

Sonova: OTC-marked er ikke vejen frem

Heller ikke hos verdens største høreapparatsproducent bliver FDA's ønske om at frisætte salget af høreapparater fra audiologerne modtaget særligt varmt.

Sonovas hovedkvarter i Stäfa, Schweiz

De amerikanske sundhedsmyndigheders (FDA's) ønske om på sigt at skabe et amerikansk høreapparatmarked, hvor forbrugerne kan gå helt uden om audiologer, når der skal købes høreapparater - et såkaldt over the counter-marked (OTC) - falder ikke i god jord hos verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova.

Hos schweizerne mener man ikke, at det er muligt at servicere kunderne ordentligt uden konsultation hos en audiolog, der er et afgørende led i den samlede oplevelse for forbrugerne, der skal have løst et alvorligt problem.

"Hos Sonova mener vi helt afgjort, at vurdering, konsultation, tilpasning og opfølgning er helt afgørende. Vi er bekymrede for, at en OTC-løsning vil resultere i ikke optimale tilpasninger, utilfredse slutbrugere, dårlig opfattelse af høreapparater og deres gavnlige egenskaber, penge spildt på et høreapparat, der ikke bliver brugt og potentielt reduceret livskvalitet for de hørehæmmede," hedder det i en udtalelse fra Sonova.

Demant-direktør: Vi vil fortsat kunne levere høj værdi til gode priser

Analytiker: Høreapparatproducenter vil kæmpe imod med næb og klør

Nyt FDA-tiltag kan ramme danske høreapparatfirmaer

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier