MedWatch

Apple vil udvide sundhedssatsning

Teknologikæmpen Apple udvider selskabets kompetencer inden for sundhedssektoren massivt i disse år og vil herigennem bevæge sig videre fra monitorering af persondata.

Apple vil gå fra monitorering til diagnosticering. Det er ifølge Bloomberg ambitionen bag Apple-værktøjet HealthKit.

HealthKit har indtil nu fokuseret på at indsamle fitnessdata fra brugernes enheder. Står det til Apple, så vil det dog i fremtiden ændre sig, så softwaren fortolker disse oplysninger, og dermed kan omforme det til rådgivning for brugere, læger og andre.

Bloomberg beretter, at snesevis af sundhedssektor-eksperter hyret af Apple i de seneste år er ved at opbygge en forbedret elektronisk patientjournalsoftware, som bedre kan analysere og forstå konsekvenserne af patientdata. Det ultimative mål er at forbedre diagnosticeringen ved hjælp af HealthKit.

Topchef Tim Cook ser nemlig meget gerne, at Apple gør mere i software og tjenester, som kan hjælpe til med at sikre nye indtægtskilder og gøre kunderne mere afhængige af virksomhedens enheder. Her kan den stadigt voksende og for nogle aktører lukrative sundhedssektor spille en væsentlig rolle.

Apple køber endnu en sundhedsiværksætter

Apple scorer sin første big pharma-spiller

Apple satser på mobil sundhedsovervågning

Apple opruster på medicofronten

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier