MedWatch

Svindelanklage mod tidligere chef for amerikansk Novo-selskab

En tidligere chef for danske Sonion i USA, der er ejet af Novo A/S, er under anklage for sammen med andre at have svindlet og stjålet for et trecifret millionbeløb over en årrække.

Foto: Colourbox

Der er kommet en barsk svindelanklage mod den tidligere USA-chef for danske Sonion, der producerer komponenter til høreapparatindustrien. Chefen i den amerikanske afdeling indtil slutningen af 2015, Jeff Taylor, er nemlig under anklage for at have svindlet og stjålet over 20 mio. dollars (128 mio. kr.) sammen med fire andre i perioden 2006-2015.

Det skriver Børsen med henvisning til anklageskriftet fra domstolen i District of Minnesota i USA.

De to andre anklagede er topchefen og endnu en medarbejder fra den amerikanske høreapparatproducent Starkey. Jeff Taylor blev fyret fra Sonion i slutningen af 2015, da både Sonion og Starkey blev opmærksomme på anklagen. Direktøren i Sonion, Jan Mørkeberg, slår over for Børsen fast, at Jeff Taylor er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

"Vores del af sagen er alene, at vi har samarbejdet med anklagemyndigheden, og så er vi for resten af sagens vedkommende holdt uden for," siger Jørn Mørkeberg til Børsen og oplyser samtidig, at han ikke har overblik over, hvad den påståede svindel har kostet selskabet.

Ifølge anklagen har de fem blandt andet oprettet fupselskaber, udstedt falske fakturaer og skabt ikke-eksisterende ordrer, som har kostet for de involverede selskaber.

 Tidligere Starkey-topchef sagsøger selskabet for millioner

 Søgsmål: Starkey-topfolk fyret, fordi stedsøn ikke blev forfremmet 

 Kolding kunne kun sætte flueben ved købet

 Starkey sparker fire topfolk ud øjeblikkeligt  

 Novo A/S køber Sonion 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier