MedWatch

St. Judes hjerteudstyr beskyldes for 'chokerende' sikkerhedsbrister

Et investeringsfirma hævder, at hjerteudstyr fra St. Jude er særligt sårbart over for cyberangreb, og forudsiger omfattende tilbagekaldelse af selskabets implantater.

Foto: St. Jude Medical

Den amerikanske medicoproducent St. Jude står overfor omfattende problemer med cybersikkerheden på det udstyr, som selskabet producerer til personer med hjerteproblemer, for eksempel pacemarkere, implanterbare defebrilatorer. Anklagerne kommer fra investeringsselskabet Muddy Waters i en ny rapport, som ved samme lejlighed meldte, at selskabet har shortet en stor position i St. Jude.

Det skriver FierceBiotech.

Der er specielt tale om to forskellige typer af hackerangreb, som udstyret er sårbar overfor. Det første er et såkaldt crash-angreb, som kan få udstyret til at svigte, og nummer to er et angreb, som kan dræne batteriet, hvilket jo selv sagt er vigtigt for brugere, som er afhængige af deres udstyr. Muddy Waters forventer derfor, at man kommer til at se en omfattende tilbagekaldelse af de forskellige typer af hjerteimplantater.

Muddy Waters var blevet gjort opmærksom på problemerne af cybersikkerhedsforskere hos Medsec, som opdagede problemerne, da de lavede undersøgelser af de fire topselskaber inden for hjerteudstyr. Muddy Waters hævder, at Medsec-folkene fandt resultaterne 'chokerede', og langt værre, end de resultater, som de havde forventet at finde.

St. Jude Medical afviser blankt sandfærdigheden i anklagerne, og pointerer, at man har adskillige lag af cybersikkerhed for at beskytte selskabets udstyr.

Stigende hacker-trussel mod medicinsk udstyr skal tages alvorligt

Personalet er den største sikkerhedsrisiko

Hacker: Det er for nemt at hacke pacemakere og hospitaler

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier