MedWatch

Stigende hacker-trussel mod medicinsk udstyr skal tages alvorligt

Selvom omfanget af cyber-angreb mod medicinsk udstyr ikke er ret kendt, så skal en øget trussel tages meget alvorligt.

Foto: Colourbox

Cyber-angreb er måske ikke et begreb, der før i tiden har været et emne på hospitaler rundt omkring i verden - men det skal til at ændre sig.

For i takt med at medicinsk udstyr bliver mere og mere teknologibaseret, så øges risikoen også for, at hackere vil gå til angreb på systemerne, der ofte er meget sårbare over for udefrakommende trusler. Det skriver Startribune.

"For længe siden var det medicinske udstyr og bilen ikke sårbare over for cyber-angreb, fordi det var mekaniske systemer. Men vi har forlængst passeret det punkt ved at tilføje teknologi. Er vi i vores hast med at tilføje funktionalitet også sikre på, at vi har sikkerheden i orden?" lyder det fra Dan Massey, der er manager hos Homeland Security Department, ifølge mediet.

Homeland Security Department har tidligere påvist risiko for cyber-angreb ved en særlig dispenseringsmaskine, der bruges på en række hospitaler, mens de amerikanske lægemiddelmyndigheder (FDA) sidste år advarede hospitaler mod hacking ved en særlig infusionspumpe. Samtidig fortsætter uafhængige forskere med at forsøge at hacke forskelligt udstyr, så man kan lede efter og løse de problemer, der kan være.

Der er endnu meget lidt viden om denne slags cyber-angreb på medicinsk udstyr, så derfor er det svært at sige, hvor stort omfanget på nuværende tidspunkt er. Eksperter er dog enige om, at emnet skal taget særdeles alvorligt.

 Life science i kinesisk hackergruppes sigtekorn

 Hacker: Det er for nemt at hacke pacemakere og hospitaler

 Børsmyndigheder jagter biotek-hackere

 Medicoselskab ramt af hacking og insiderhandel 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier