MedWatch

Apple og Google skal undgå telemedicinsfejltrin

Mens Apple og Google begynder at kante sig ind på telemedicinsmarkedet, skal de prøve at undgå de fejltagelser, som telekommunikationsudbyderne Verizon og AT&T lavede, da de startede deres satsning.

Foto: PR/Google

Det store og potentielt meget lukrative marked for telemedicin lokker for de to teknologikæmper Apple og Alphabet. Mens Alphabet (Googles moderselskab) arbejder på at udvikle de såkaldte wearables, for eksempel blodsukkermålende kontaktlinser, så støtter Apple op om udviklingen af nye sundhedsapps. Det skriver Bloomberg.

Ifølge markedsanalyseselskabet Mordor Intelligence lå det globale marked for telemedicin på 14,4 mia. dollars i 2015, og forventes at nå 34 mia. i 2020. Og det var da også det potentiale, der lokkede telekommunikationsudbyderne Verizon og AT&T til at investere i området for lidt mere end fem år siden. Men indtil videre er det ikke gået så glat, som selskaberne forventede.

Det virkede ellers som et godt match, for i takt med at væksten skrumpede i Verizon og AT&T's kerneforretninger, så skulle der findes nye forretninger. Verizon med dets vidtforgrenede netværk, syntes især oplagt til at håndtere de enorme datamængder, men det var langt fra nok.

"Hospitalerne og lægerne havde ikke bare brug for stærke netværk, de var på udkig efter innovative services og udstyr, som kunne gøre livet lettere for dem," siger Lee Schwamm, der er medicinsk direktør for Massachusetts General Hospital.

Derfor ramte telekomselskaberne heller aldrig ind i de rigtige metoder til at opsamle data og solidt forbinde læger, laboratorier og patienter, og det blev aldrig til den helt store return on investment for dem. Hvorvidt Apple og Alphabet får mere held med sig, vil tiden nu vise.

 Nokia køber sig ind i telesundhed

 Apple satser på mobil sundhedsovervågning

 Google opsnapper biotekfolk i ny hyringsrunde

 Google satser stort på life science 

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier