MedWatch

Apple og Google skal undgå telemedicinsfejltrin

Mens Apple og Google begynder at kante sig ind på telemedicinsmarkedet, skal de prøve at undgå de fejltagelser, som telekommunikationsudbyderne Verizon og AT&T lavede, da de startede deres satsning.

PR/Google
Foto: PR/Google

Det store og potentielt meget lukrative marked for telemedicin lokker for de to teknologikæmper Apple og Alphabet. Mens Alphabet (Googles moderselskab) arbejder på at udvikle de såkaldte wearables, for eksempel blodsukkermålende kontaktlinser, så støtter Apple op om udviklingen af nye sundhedsapps. Det skriver Bloomberg.

Ifølge markedsanalyseselskabet Mordor Intelligence lå det globale marked for telemedicin på 14,4 mia. dollars i 2015, og forventes at nå 34 mia. i 2020. Og det var da også det potentiale, der lokkede telekommunikationsudbyderne Verizon og AT&T til at investere i området for lidt mere end fem år siden. Men indtil videre er det ikke gået så glat, som selskaberne forventede.

Det virkede ellers som et godt match, for i takt med at væksten skrumpede i Verizon og AT&T's kerneforretninger, så skulle der findes nye forretninger. Verizon med dets vidtforgrenede netværk, syntes især oplagt til at håndtere de enorme datamængder, men det var langt fra nok.

"Hospitalerne og lægerne havde ikke bare brug for stærke netværk, de var på udkig efter innovative services og udstyr, som kunne gøre livet lettere for dem," siger Lee Schwamm, der er medicinsk direktør for Massachusetts General Hospital.

Derfor ramte telekomselskaberne heller aldrig ind i de rigtige metoder til at opsamle data og solidt forbinde læger, laboratorier og patienter, og det blev aldrig til den helt store return on investment for dem. Hvorvidt Apple og Alphabet får mere held med sig, vil tiden nu vise.

Nokia køber sig ind i telesundhed

Apple satser på mobil sundhedsovervågning

Google opsnapper biotekfolk i ny hyringsrunde

Google satser stort på life science

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier