MedWatch

Apple og Google skal undgå telemedicinsfejltrin

Mens Apple og Google begynder at kante sig ind på telemedicinsmarkedet, skal de prøve at undgå de fejltagelser, som telekommunikationsudbyderne Verizon og AT&T lavede, da de startede deres satsning.

Foto: PR/Google

Det store og potentielt meget lukrative marked for telemedicin lokker for de to teknologikæmper Apple og Alphabet. Mens Alphabet (Googles moderselskab) arbejder på at udvikle de såkaldte wearables, for eksempel blodsukkermålende kontaktlinser, så støtter Apple op om udviklingen af nye sundhedsapps. Det skriver Bloomberg.

Ifølge markedsanalyseselskabet Mordor Intelligence lå det globale marked for telemedicin på 14,4 mia. dollars i 2015, og forventes at nå 34 mia. i 2020. Og det var da også det potentiale, der lokkede telekommunikationsudbyderne Verizon og AT&T til at investere i området for lidt mere end fem år siden. Men indtil videre er det ikke gået så glat, som selskaberne forventede.

Det virkede ellers som et godt match, for i takt med at væksten skrumpede i Verizon og AT&T's kerneforretninger, så skulle der findes nye forretninger. Verizon med dets vidtforgrenede netværk, syntes især oplagt til at håndtere de enorme datamængder, men det var langt fra nok.

"Hospitalerne og lægerne havde ikke bare brug for stærke netværk, de var på udkig efter innovative services og udstyr, som kunne gøre livet lettere for dem," siger Lee Schwamm, der er medicinsk direktør for Massachusetts General Hospital.

Derfor ramte telekomselskaberne heller aldrig ind i de rigtige metoder til at opsamle data og solidt forbinde læger, laboratorier og patienter, og det blev aldrig til den helt store return on investment for dem. Hvorvidt Apple og Alphabet får mere held med sig, vil tiden nu vise.

 Nokia køber sig ind i telesundhed

 Apple satser på mobil sundhedsovervågning

 Google opsnapper biotekfolk i ny hyringsrunde

 Google satser stort på life science 

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier