MedWatch

Bedre styr på telemedicinske projekter

Efter et forsøg med stor overdødelighed blandt patienter kontrolleret med telemedicin efterlyses der nu bedre styr på projekterne, inden de tages i brug.

Foto: /ritzau/Tariq Mikkel Khan

Et vellignende sår er kun et udsnit af et menneske. Derfor advarer Diabetesforeningens faglige chefkonsulent, Torsten Lauritzen, nu mod at forelske sig i brugen af telemedicinske løsninger, skriver Jylllands-Posten.

Advarslen falder, efter det i går kom frem, at en ph.d.-afhandling har påvist en markant overdødelighed blandt diabetespatienter med sår, som blev kontrolleret via telemedicin i stedet for, at patienterne blev tilset fysisk af en læge.

374 patienter deltog i forsøget, hvor halvdelen blev tilset telemedicinsk og den anden halvdel på traditionel vis. Da forsøget var ovre, var otte patienter fra telemedicingruppen døde, mens kun en i den anden gruppe var død.

Det chokerede folkene bag undersøgelsen.

Johhny Frøkjær, der var vejleder på ph.d.-projektet understreer, at man ikke kan konkludere, at de otte på telemedicin døde af deres sår, for patienterne havde også en række andre alvorlige sygdomme ved siden af deres diabetes.

"Men konklusionen må være, at når det gælder diabetespatienter, som fejler andet og mere, er telemedicin ikke svaret. Så skal de ses af en læge," siger Johnny Frøkjær til Jyllands-Posten. Han opfordrer til, at man fremover undersøger telemedicinske løsninger grundigere, før de tages i brug.

 Overdødelighed i forsøg med telemedicin 

 Pilotprojekt skal gøre det lettere for virksomheder at teste velfærdsteknologi

 Millioner til telepsykiatrisk projekt 

Mere fra MedWatch

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier