MedWatch

Ung iværksætterlæge på jagt efter mio til at nå milliardmarked

Danmarks yngste læge har startet et medicoselskab med fokus på en hjertestarter, der potentielt kan nå et milliardmarked. Lægen har hentet en erfaren svensker ind i bestyrelsen og jagter nu kapital.

Foto: Colourbox

Det danske medicoselskab Neurescue satser ifølge Børsen på at nå et potentielt milliardstort marked. Bag selskabet står Danmarks yngste læge, Habib Frost, der blev uddannet som 23-årig.

Han har udviklet et computerstyret ballonkateter, der kan omlede blodforsyningen til de organer, der har mest brug for det, når hjertet stopper, hvilket kan øge chancerne for at sætte hjertet i gang igen efter et hjertestop.

Det skal kunne redde mange mennesker og derigennem have et salgspotentiale på 20-25 mia. kr. årligt, ifølge lægen. Selskabet har allerede hentet 5 mio. kr. fra Seed Capital og to business-engle samt en halv mio. kr. fra Innovationsfonden, men man er netop nu på jagt efter frisk kapital i form af 22,5 mio. kr. til den videre færd. Målet er et hurtigt frasalg til en af de store aktører i branchen. Til det formål har lægen hentet svenske Peter Sebelius ind som bestyrelsesformand. Han har nemlig prøvet det før, idet han i 2011 solgte et kardiologiprodukt til giganten Medtronic.

"Sidste år var det hyppigste, at medtech-virksomheder blev solgt efter en europæisk godkendelse og før en amerikansk godkendelse, så det er bestemt noget, vi kigger på," siger Habib Frost til Børsen.

 Scion DTU vil opdyrke fremtidens virksomheder i konkurrence

 Få overblikket over Pre-Seed Innovations medtech-investeringer 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier