MedWatch

ATP håber på mere ro på GN's ledelsesgang

Pensionskassen ATP håber på mere ro omkring ledelsesgangen i GN Store Nords hovedsæde i Ballerup efter fire udskiftninger i topledelsen på bare to år.

Porteføljemanager i ATP

Pensionsselskabet ATP har fortsat tiltro til, at kursen for GN Store Nord er den rette, selv om der til tider var høj bølgegang i løbet af 2015, der – vurderet ud fra aktiekursen alene – ikke var et godt år for selskabet.

Et klart ønske fra pensionskassen, der forvalter investeringer fra en stor del af danskerne, er dog mere ro omkring ledelsesgangen i Ballerup.

Inden for bare to år har GN Store Nord annonceret fire udskiftninger på de absolutte topposter i ledelsen – og derudover også fået sig en ny finansdirektør i GN Netcom. Seneste store udskiftning var, da finansdirektør Anders Boyer opsagde sin stilling i december sidste år.

Han er nu midt i en glidende overlevering til den nye finansdirektør i selskabet, Marcus Desimoni, og når han fratræder, er GN Resounds administrerende direktør, Anders Hedegaard, der afløste Lars Viksmoen i august 2014, den mest rutinerede på de absolutte topposter hos GN Store Nord.

Og på den front vil ATP gerne have mere ro i fremtiden.

"Vi synes, at der har været lige rigeligt meget udskiftning i ledelsen. Vi håber for 2016 på lidt mere stabilitet i ledelsen," siger Claus Berner Møller, der er porteføljeforvalter hos ATP, i forbindelse med GN Store Nords generalforsamling på Frederiksberg torsdag.

Den bekymring har netop Anders Hedegaard allerede adresseret. Og han mener ikke, at der er noget alarmerende i, at frekvensen i udskiftningerne på ledelsesgangen har været højere end normalt de seneste år.

"Jeg kan egentlig ikke forstå den bekymring. Vi er i en konstant forandring, og vi driver virksomheden med henblik på at sikre en kommerciel innovation og vækst hele tiden. Hver enkelt udskiftning har naturligvis sin individuelle forklaring, men vi er en virksomhed i forandring. Vi vil noget andet og noget mere, så at der kommer til at ske udskiftninger – det kommer ikke bag på mig," sagde Anders Hedegaard til Ritzau Finans, da meddelelsen om Anders Boyers afgang faldt.

Godt 2015 trods vanskeligheder

Generelt er holdningen hos ATP da også, at GN Store Nord klarede sig pænt igennem 2015, der var præget af indtil flere udfordringer.

"2015 blev et svært år for GN Store Nord - tydeligt afspejlet af den faldende aktiekurs. GN var ramt af mange ting: regnskabsfusk i Beltone, patentsager i GN Resound og svage markedsvilkår for GN Netcom. Trods det var det et godt resultat i et svært år," siger Claus Berner Møller på torsdagens generalforsamling.

"I starten af 2016 er der indgået forlig i patentsagerne, markedsvilkårene i Netcom er forbedret, fusk med regnskaber i Beltone –s håber vi – er overstået. Vi er optimistiske, og vi er kun blevet mere optimistiske efter selskabets egne udmeldinger, fortsætter porteføljeforvalteren."

Han benytter også lejligheden til at rette en tak til den afgående finansdirektør Anders Boyer, der får pæne roser med sig ud af døren.

"Jeg ønsker på ATP’s vegne at sige tak til Anders Boyer for den store indsats. Resultaterne taler for sig selv – aktiekursen er tidoblet, mens du har siddet i ledelsen – det taler også for sig selv," siger Claus Berner Møller.

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier