MedWatch

Ambu belønnes for flot første kvartal

Der er fuld fart på Ambu-aktien i fredagens tidlige aktiehandel i København.

Selskabet, der tjener sine penge på hospitalsudstyr, leverede før børsens åbningstid et flot regnskab for første kvartal 2015/16, hvor der var stor vækst på både top- og bundlinjen, og det falder i god jord hos investorerne, der sender Ambu-aktien op med 4,5 pct. til 207,50 kr. i den tidlige handel.

Ambu omsatte for 462 mio. kr. i første kvartal af 2015/16 mod 388 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere. Driftsresultatet (EBIT) landede på 46 mio. kr. mod 15 mio. kr. i første kvartal 2014/15.

På bundlinjen leverede selskabet et resultat før skat på 44 mio. kr. samt et nettoresultat på 31 mio. kr. Det skal sammenlignes med henholdsvis 11 mio. kr. og 8 mio. kr. på de to poster i første kvartal 2014/15.

"Første kvartal er traditionelt det kvartal, hvor Ambu har lavest aktivitet, og derfor er det glædeligt, at vi i år leverer et stærkt første kvartal med en organisk vækst på 11 pct. og en meget solid indtjeningsfremgang," udtaler Lars Marcher, der er administrerende direktør hos Ambu, i regnskabet.

"Væksten er bredt funderet både inden for vores forretningsområder og på vores to største regioner, USA og Europa, samt på markederne i Asien & Australien. Med en bruttoavance på 50,6 pct. og en EBIT-margin på 10 pct. er vi fra årets start godt på vej mod at opfylde vores finansielle mål for året," fortsætter Ambu-chefen.

For hele regnskabsåret fastholder Ambu desuden sine forventninger om en omsætningsvækst på 7-9 pct. og en EBIT-margin på 13-14 pct. i lokal valuta. Målt i danske kroner venter selskabet en omsætningsvækst på 9-11 pct. og en EBIT-margin på 14-15 pct.

Ambu venter desuden frie pengestrømme i intervallet 150-175 mio. kr.

Ambu kommer stærkt fra start

Ambu på charmeoffensiv til JP Morgan

Ambu-topchef forventer kinesisk salg på højde med USA

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier