MedWatch

Nyt dansk medicoselskab har ejendomsmilliardær i ryggen

Et nystartet dansk medicoselskab, der har udviklet et nyt hofteimpantat, har lokket ejendomsmilliardær Mikael Goldschmidt med i inderkredsen.

Foto: Colourbox

En ny potentiel blockbuster kan være på vej i medicobranchen. Det mener i hvert fald adm. direktør for det nystiftede danske medicoselskab Hipcaph, Claus Hansen. Selskabet, der har udviklet et nyt kuppelformet hofteimplantat, har ifølge Dagbladet Børsen sikret sig 10 mio. kr. i ny kapital.

Med i ejerkredsen er blandt andet ejendomsmilliardæren Mikael Goldschmidt.

”Det er et rigtigt godt projekt, og der er rejst det rigtige beløb til at finde ud af om potentialet kan realiseres. Vi har taget en lille bid af det, og sidder med ved bordet, hvis det bliver alvor," siger Søren Bjørn Hansen, direktør for Goldschmidt-koncernens investeringsselskab Goldschmidt Capital til Børsen.

Implantatet er udviklet af Jens Bruun Lauritzenm overlæge på Bispebjerg Hospital og Sune Lund Sporring fra Københavns Universitet.

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier