MedWatch

Johnson & Johnson skærer ned i afdelingen for medicinsk udstyr

Amerikanske Johnson & Johnson vil frigøre midler til at investere i innovation og skærer derfor for et milliardbeløb i afdelingen for medicinsk udstyr.

Johnson & Johnson restrukturerer sin afdeling for medicinsk udstyr og venter at sløjfe 4-6 pct. af stillingerne i divisionen i de kommende to år.

Det fremgår af en meddelelse fra det amerikanske selskab, rapporterer Bloomberg News.

Johnson & Johnson venter som led i restruktureringen at hente årlige besparelser på 800-1000 mio. dollar før skat med fuld effekt fra udgangen af 2018. I 2016 ventes besparelser på 200 mio. dollar.

Engangsomkostningerne i forbindelse med restruktureringen ventes at løbe op i 2000-2400 mio. dollar, som vil blive indgå under særlige poster. I fjerde kvartal venter Johnson & Johnson at bogføre ekstraordinære udgifter på 600 mio. dollar som konsekvens af ændringerne.

Besparelserne sker for at frigøre midler, der kan investeres i innovation, skriver selskabet.

Aktien i Johnson & Johnson stiger tirsdag med 1,1 pct. på førmarkedet.

J&J trækker fortsat i to retninger

J&J sælger datterselskab for milliarder

J&J fokuserer på farma frem for medico

Verdens største bliver større

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at en anklage om patentkrænkelse af selskabets hovedaktiv ikke har noget på sig. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier