MedWatch

Medtronic og IBM barsler med app, der kan forudsige lavt blodsukker

Medicokæmpen Medtronic har annonceret at man sammen med IBM har udviklet en prototype på en ny diabetes-app, der kan forudsige lavt blodsukker i patienter op til 3 timer inden det opstår. Den nye app er baseret på IBM’s særlige Watson Health-teknologi og kan blive lanceret i løbet af sommeren.

Foto: /ritzau/AP/Jim Mone/

En af verdens største medicoaktører og en teknologigigant, som for alvor er begyndt at satse på sundhedsområdet, kan efter eget udsagn snart lancere udstyr, der kan hjælpe diabetikere med at forudsige tilfælde af lavt blodsukker op til tre timer, inden de forekommer.

Det skriver Bloomberg.

I denne uge ved kongressen International Consumer Electronics Show i Las Vegas annoncerede Medtronics adm. direktør Omar Ishrak og IBM’s topchef Ginni Rometty ifølge nyhedsbureauet, at man har fremstillet en prototype af den ”intelligente” app.

IBM-direktøren beskriver app’en som et ”gennembrud” på diabetesområdet, mens Omar Ishrak siger, at målet er, ”at gøre diabetesbehandling til noget, man ikke opdager”. Ginni Rometty påpeger dog, at man stadig skal igennem regulatoriske undersøgelser, men hun forventer, at man kan lancere udstyret i løbet af sommeren.

Den nye app er baseret på IBM’s banebrydende Watson Health-teknologi, som for alvor er ved at vinde indpas på life science-området. Watson Health-afdelingen i IBM har allerede indgået en række partnerskaber med store life science-aktører, senest danske Novo Nordisk.

Novo indgår aftale med IBM

IBM-alliance skal styrke Novo i dyst med magtfulde storkunder

Watson Health er basalt set en teknologiplatform til såkaldt cloud-computing og data-analyse, og Ginni Rometty beskriver ifølge Bloomberg teknologien som cognitive computing – altså en slags tænkende computer eller kunstig intelligens, der ved hjælp af computer-algoritmer kan levere ”forudsigende” analyse.

Ifølge nyhedsbureauet styrer afdelingen mod en omsætning på 1 mia. dollars i den nærmeste fremtid.

Teva indgår samarbejde med IBM

Dataanalyse fra IBM rykker ind i kræftcentre

IBM dedikerer 2000 mand til analyse af patientdata

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier