MedWatch

Amerikansk kongres ophæver medicoskat midlertidigt

Den amerikanske kongres har valgt at fjerne ekstrabeskatningen af medicinsk udstyr de næste to år.

Foto: Colourbox

Kongressen i USA har indført en toårig ophævelse af den 2,3 pct. store ekstrabeskatning på al salg af medicinsk udstyr, som blev indført i løbet af 2013.

Det følger ifølge den amerikanske avis Star Tribune i kølvandet fra en storstilet lobbyindsats fra de store medicoselskaber, som har brugt millioner af dollars på at gøre lovgiverne opmærksom på de ulemper, som industrien mener, at skatten har.

Ifølge avisen har kongressen ikke fundet en erstatning for de skatteindtægter, man nu suspenderer, hvilket vil øge den amerikanske offentlige gæld med cirka 29 mia. dollars over de næste 10 år.

De store medicoselskaber har da også brugt betragtelige summer på lobbyaktiviteter, siden skatten blev indført. Medtronic brugte således 10 mio. dollars i 2013 og 2014, mens St. Jude i 2014 brugte 795,000 dollars. Brancheorganisationen The Advanced Medical Technology Association brugte 2,36 mio. dollars i 2014 og næsten 2 mio. dollars i de første tre kvartaler af 2015.

Rapport: Medico-skat har kostet 33.000 job

USA kan være på vej til at fjerne omstridt medico-skat

FDA foreslår ny medico-regel

Så hårdt rammer den amerikanske medico-skat

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier