MedWatch

Össur fortsætter med at tilbagekøbe aktier

Den islandske proteseproducent Össur forsætter med at tilbagekøbe aktier i forsøget på at justere kapitalstruktur i selskabet, men der er stadig lang vej igen.

Foto: össur

Det islandske selskab Össur, der producerer højteknologiske proteser, hvoraf de mest kendte nok sad på den berygtede atletikstjerne "Blade Runner" Oscar Pistorius, er så småt ved at være igennem de første 20 dage af deres program for aktietilbagekøb. Der er blevet lavet adskillige handler, men der er stadig meget lang vej til de op mod 70 mio. kr., som selskabet maksimalt vil tilbagekøbe aktier for.

Aktietilbagekøbet er et forsøg på at udligne selskabets kapitalbalance, så den nettorentebærende gæld ikke rykker sig uden for det udmeldte interval på 50-140 mio. kr. Planen var egentlig, at den skulle udlignes ved hjælp af en række opkøb inden for branchen, men i et interview tilbage i begyndelsen af november, fortalte adm. direktør Jon Sigurdsson, at selskabet havde problemer med at finde virksomheder, der opfyldte kravene.

Endnu langt til den øvre grænse

Derfor faldt valget så på tilbagekøb af selskabets aktier. Indtil videre har Össur tilbagekøbt knap 130.000 aktier til en gennemsnitlig værdi af 23,40 kr. stykket. Det vil altså sige for et beløb på knap 3 mio. kr. Der er således fortsat et godt stykke vej til de 5 mio. aktier, hvilket svarer til 1,1 pct. af selskabet samlede aktiekapital, eller 70 mio. kr., som Össur har sat som den øvre grænse for tilbagekøbet. Men selskabet har også stadig 11 måneder at løbe på – tidsfristen er den 1. december 2016.

Før det nuværende såkaldte safe harbour buy-back program blev sat i gang i begyndelsen af december, havde selskabet allerede taget sine første skridt mod storstilet tilbagekøb. Dengang købte de knap 2,5 mio. aktier tilbage til en værdi af 54,7 mio. kr. Et tilbagekøb af den størrelsesorden kaldes typisk en block trade, og Össur har ikke udelukket, at de vil lave flere af den slags handler i løbet af det kommende år.

Efter det seneste tilbagekøb den 28. december, ejer selskabet nu 0,6 pct. af sig selv (knap 2,6 mio. aktier).

Össur varsler tilbagekøb af aktier for tocifret millionbeløb

Össur ramt af få aktiehandler

Össur mangler opkøbsmuligheder

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier