MedWatch

Dansk robot rejser ny kapital

En fynsk robotvirksomhed har hentet frisk kapital til den globale udrulning af en transportrobot, der bruges på hospitaler. Det er blandt andet en investor fra Universal Robots, der tidligere i år blev solgt for 1,9 mia. kr., som nu har postet penge i den nye robot.

Carsten Andreasen
Foto: Carsten Andreasen

Den danske transportrobot Mir (Mobile Industrial Robots) har hentet ny kapital. Ifølge dagbladet Børsen drejer det sig om 10 mio. kr. fra blandt andre Universal Robots-grundlægger Esben Østergaard og it-investoren Torben Frigaard Rasmussen. Universal Robots blev tidligere på året solgt for 1,9 mia. kr.

"Vi forventer at kunne sætte gang i et helt nyt marked, og selvom vi ikke får det helt for os selv, vil vi stadig kunne bygge en interessant forretning," siger adm. direktør i Mir, Thomas Visti, til Børsen. Han har også selv en fortid i Universal Robots som salgsdirektør.

Transportrobotten, der kører på små hjul, bruges blandt andet til intern transport på hospitaler, hvor den selv viger uden om forhindringer og finder en vej til sin destination.

Pengene fra de nye investorer skal bruges til den globale udrulning af robotten, hvor der skal etableres salgskontorer i USA og Kina. Mir har allerede forhandlere i 13 lande, og i år er der indtil videre solgt 40 af de 43 budgetterede robotter til 160.000 kr. stykket. Thomas Visti fortæller til Børsen, at han forventer at sælge 610 robotter i 2018 sælger, og har en omsætning på 110 mio. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier