MedWatch

Det danske sundhedsvæsen skal crowdfundes

En ny crowd-funding platform skal give sundhedspersonale, patienter og andre interessenter mulighed for at pege på problemerne i det danske sundhedsvæsen og søge midler til at afhjælpe dem.

Foto: Colourbox

Det er ikke nogen hemmelighed, at det danske sundhedsvæsen er presset. Danske regioner har varslet nedskæringer i det kommende år, udgifterne til sygehusmedicin stiger støt og en voksende ældrebyrde er alt sammen med til at øge presset på sundhedssystemet.

Derfor lancerer INNO-X Healthcare og Medtech Innovation Consortium (MTIC), som er en forening dannet af Region Midtjylland, Aarhus Universitet, VIA og 12 danske kommuner, nu en crowdfunding platform, crowdswhocare.com, indenfor sundheds- og plejesektoren. Platformen har været under udvikling i over et år. Det er meningen at både fagligt personale og patienter skal have mulighed for at foreslå innovationsprojekter. Det skriver Medtech Innovation Consortium i en pressemeddelelse.

”Vi forventer hurtigere og bedre kvalitet, samtidig med at behandlingsbehovet – i form af flere kronikere og ældre – stiger. Tiden er derfor inde til at tænke nyt og gøre tingene anderledes – ikke mindst bedre og mere effektivt. Som patienter og fagligt personale ser vi hver især blot en flig af det danske sundhedsvæsen, og hver har vi et ansvar for at identificere problemerne og behovene. Et initiativ som Crowdswhocare.com sætter dette arbejde i system og kan hjælpe os på vej til et bedre sundhedsvæsen til gavn for det samlede Danmark,” siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner og regionsrådsformand i Region Midt.

Crowdswhocare.com er tiltænkt til det som stifterne kaldes behovsdrevet innovation. Det er altså meningen at aktører, som har deres daglige gang eller på anden måde har interesse i sundheds- og plejesektoren, skal være med til at identificere relevante behov og være med til at finde på løsninger. Via crowdfunding kan man derefter vælge, om der er innovationsprojekter, som man vil støtte økonomisk. Platformen er også kendetegnende ved at den især er tiltænkt støtte i den tidlige projektfase.

Crowdswhocare.com er lanceret den 1. september.

 Nu kan spæde innovationsprojekter søge om støtte 

 Ny crowdfunding-platform skal finansiere sundhedssektoren 

 Ny finansieringsplatform begynder analysearbejdet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier