MedWatch

Ny kontrakt gør det lettere at teste medicinsk udstyr på hospitaler

Danske Regioner og Medicoindustrien står bag en ny standardkontrakt, der gør det lettere for medicovirksomheder og hospitaler at samarbejde om klinisk afprøvning af medicinsk udstyr.

Foto: Colourbox

En ny standardkontrakt skal gøre det lettere for medicovirksomheder og hospitaler at samarbejde om klinisk afprøvning af nyt medicinsk udstyr. Bag kontrakten står Medicoindustrien og Danske Regioner, der som et tiltag under ”En indgang for industrien til kliniske forsøg i Danmark”, skal gøre det mere enkelt for virksomheder at teste nye sundhedsprodukter på de offentlige hospitaler.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

”En Indgang har gjort det langt nemmere for virksomhederne at samarbejde med de kliniske afdelinger om at afprøve ny sundhedsteknologi. De nuværende skabeloner for samarbejdet er dog målrettet forsøg med lægemidler. Derfor er vi meget glade for, at samarbejdet med Danske Regioner har ført til et konkret værktøj, der tager højde for de særlige kendetegn ved medicoprodukter. Det vil spare tid og ressourcer for både sundhedsvæsenet og virksomhederne” siger Peter Huntley, direktør i Medicoindustrien, og tilføjer, at det især vil være gavnligt for nye virksomheder, der måske ikke tidligere har prøvet at indgå aftale med det offentlige.

”Den nye standardaftale vil gøre det nemmere for især start-ups og andre virksomheder, der måske ikke har den store erfaring med at lave den slags aftaler. Nu har regionerne og industrien sammen udarbejdet et dokument, der tager højde for fordeling af rettigheder, ansvar, hvem der har hvilke roller og ikke mindst økonomien i det,” siger Peter Huntley.

 Medicovirksomheder tager "smutvej" til hospitalerne

 Ny manager hos Seed skal øge fokus på medico

 EU foreslår markante ændringer af medico-regler

 Hospitaler åbner døren for nye opfindelser 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier