MedWatch

Nu kan private selv købe gentest

De amerikanske myndigheder har for første gang nogensinde sagt god for, at en gentest kan sælges direkte til forbrugerne. Testen er udviklet af et Google-støttet selskab.

Nu kan amerikanske borgere selv få et indblik i risikoen for at få alvorlige sygdomme. FDA har nemlig sagt god for, at selskabet 23andMe kan sælge dets gentest til privatpersoner.

Der er dog en hage for selskabet. For ifølge Reuters har FDA kun accepteret, at testen kan sælges med henblik på at teste for en mutation, der kan medføre, at børn arver Bloom syndrom, en sjælden sygdom, der fører til lav højde, en øget risiko for kræft og usædvanlige ansigtstræk.

Virksomheden har kortlagt gener for 475.000 mennesker verden over og fortalt dem risikoen for blandt andet for Alzheimers og bryst- og æggestokkekræft, hvilket også har fået FDA til at stejle. Samtidig tester firmaet også personernes medicinrespons.

23andMe fik i 2007 en tocifret millionindsprøjtning fra blandt andre Google, Genentech og NEA.

 "Gentesten er manualen til resten af livet"

 Genentech betaler millioner for data til Parkinsons

  FDA stopper salg af privat gentest

 Eksperter er bekymrede for gentest

 DNA-sekventerings-firmaer vil også diagnosticere 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier