MedWatch

Revolutionerende pacemaker klar i Danmark

En ny type trådløs pacemaker fra amerikanske Medtronic er kommet til Danmark.

Foto: Colourbox

Nu kan patienter med hjerterytmeforstyrrelser få indsat en trådløs pacemaker i Region Hovedstaden.

Det lyder måske ikke så epokegørende, men det er det faktisk. Det er den amerikanske medicogigant Medtronic, som står bag den nye pacemaker, der ikke har brug for elektroder mellem den og hjertevæggen. Det skriver Region Hovedstaden i nyhedsbrevet På Vej.

"Der er tale om et helt nyt og enestående koncept, der er udviklet af Medtronic. Vi taler om en trådløs pacemaker Micra Tps, hvor alt ”isenkram” ligger inde i selve hjertet. Det rummer flere fordele. Væk er de elektroder, som ved de traditionelle pacemakere ofte er årsag til forskellige komplikationer fx infektioner, samtidig er det kirurgiske indgreb minimalt i forhold til tidligere," siger professor Jesper Hastrup Svendsen, Hjertemedicinsk Klinik.

Den første trådløse pacemaker i Norden blev indopereret på en 70-årig mand på Hjertemedicinsk Klinik på Rigshospitalet i januar, og Jesper Hastrup Svendsen forventer, at 10-20 patienter vil få indopereret det nye pacemakersystem i 2015.

Verdens første pacemaker blev indopereret tilbage i 1958, og siden da har et pacemakersystem set ud på stort set samme måde.

 Medtronic-udstyr overgår kirurgi i bypass-patienter

 Biologisk pacemaker kan være på vej

 Ny trådløs pacemaker på størrelse med riskorn 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier