MedWatch

Hospitaler åbner døren for nye opfindelser

Det skal være lettere for medicovirksomhederne at få testet deres nye produkter på hospitalerne. Derfor står Region Hovedstaden klar med et nyt initiativ, der skal lette selskabernes adgang til hospitalerne. Det er sød musik i industriens ører.

Det skal være slut med at løbe panden mod en mur eller drukne i administrativt bøvl, når medicoselskaber banker på døren hos hospitalerne for at få en fod indenfor med deres ny-udviklede produkter. Nu har Region Hovedstaden, som en del af en større satsning, ansat en konsulent til udelukkende at hjælpe medicoselskaberne.

Et nyt initiativ ”Én Indgang til Kliniske Forsøg” under Region Hovedstaden giver nemlig medicobranchen én indgang til alle sygehuse og hospitaler i regionen og vil dermed lette adgangen til hospitalerne. Region Hovedstaden har med initiativet, der træder i kraft ved årsskiftet, ansat en ny medarbejder, der netop skal være indgangen, hvor selskaberne henvender sig.

Medicoselskaberne har svært ved at finde vej ind på afdelingerne og hurtigt få afklaret mulighederne for at få testet deres produkter. Vi prøver at lette den proces ved at have én indgang.

Jane Tidemand, Region Hovedstaden

”Medicoselskaberne har svært ved at finde vej ind på afdelingerne og hurtigt få afklaret mulighederne for at få testet deres produkter. Vi prøver at lette den proces ved at have én indgang, således at vi finder de relevante afdelinger hurtigere. Det ved vi, at medicobranchen har meget brug for,” siger Jane Tidemand, konsulent ved Én Indgang til Kliniske Forsøg, der skal være bindeled og koordinator mellem branchen og hospitalerne.

”Min rolle bliver konkret at guide virksomheden igennem den kæmpe organisation, som hospitalerne er, og så finde ud af, hvilket hospital og klinik der kunne være relevant for den enkelte virksomhed, siger hun.

Virksomheder bliver taget i hånden

Hos medicoselskabernes brancheorganisation Medicoindustrien har man fulgt initiativet tæt, og mener, at det kan være med til at nedbryde de barrierer, som selskaberne tit støder på.

”Hvis ikke der var sådan en mulighed, kunne det være svært for et medicoselskab at komme ind og få de rigtige aftaler, få de rigtige mennesker i tale og få klargjort, hvad betingelserne er for et samarbejde,” siger Peter Huntley, direktør i Medicoindustrien og fortsætter:

”Jeg forventer simpelthen, at adgangen bliver lettet, og at der dermed er en hurtigere administrativ gang, fordi selskaberne går til den rigtige person første gang, og vedkommende tager virksomheden i hånden og fører den gennem det offentlige sundhedsvæsen på en effektiv måde. Det er utrolig vigtigt med initiativer af den slags,” siger Peter Huntley.

Supplement til eksisterende projekter

På landets største hospital, Rigshospitalet i København, er man netop nu i gang med projektet IdeRiget, hvor et af elementerne netop er at gøre hospitalets klinikker mere tilgængelige for små virksomheder. Indtil videre er otte virksomheder blevet udvalgt til det videre forløb.

”Vi mødes med de relevante klinikker, og så ser de på, om det er et produkt, de kan forestille sig at teste i deres miljø – det kan vi jo ikke love på forhånd. Nu skaber vi adgangen for virksomhederne, og det kan så give mulighed for efter nærmere aftale at få testet produktet i en periode, så man også kan finde ud af, hvordan tingene fungerer optimalt i en klinisk virkelighed,” siger Peter Aagaard, udviklingschef på Rigshospitalet.

Jane Tidemand fra Region Hovedstaden ser ikke hendes nye funktion som en ”konkurrent” eller forhindring for de innovations- og testmiljøer, der allerede eksisterer på de forskellige enheder, tværtimod.

”For eksempel IdeRiget på Rigshospitalet eller DIMS på Herlev Hospital er vigtige miljøer, der allerede eksisterer. Planen er, at jeg skal have tæt kontakt med både dem og virksomhederne, så det bliver en win-win, hvor resultatet for hospitalerne er bedre behandlinger. Med min ansættelse er det meningen, at små og mellemstore virksomheder, der ikke ved, hvad de skal gøre, kan henvende sig hos mig, og så videreformidler jeg kontakten, siger hun.

 Hospital vil knytte start-up firmaer til sig

 Medicoindustrien vil løfte OP-samarbejde 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier