MedWatch

Google kaster sig over... skeer

Den amerikanske teknologikæmpe Google fokuserer i stigende grad på sundhedsområdet, og det betyder blandt andet udviklingen af en særlig ske.

Der er er nu blevet kastet lidt mere lys over, hvad den investering, som Google foretog i efteråret, reelt skal føre til.

Således har selskabet Lift Labs, som blev opslugt af teknologikæmpen i september, præsenteret produktet Liftware Spoon, der skal gøre livet lettere for Parkinsons-patienter.

Skeen kommer med en indbygget elektronisk enhed, der bruger hundredvis af algoritmer til at fornemme, hvordan en hånd ryster. Den bruger så en teknik, der minder om den, som bruges i støjreducerende hovedtelefoner, blot med fokus på bevægelser i stedet for lyd, hvor bittesmå motorer i håndtaget bevæger skeen modsat rystelserne, hvilket skal hjælpe med at holde skeen stabil.

I kliniske forsøg har skeen reduceret rystelser med gennemsnitligt 76 pct. hos Parkinsons-patienter.

Google har med udgangspunkt i sit selskab Calico i den senere tid øget fokus på sundhedssektoren. Det har blandt andet udmøntet sig i en kontaktlinse, der skal hjælpe diabetikere med overvåge deres blodsukkerniveau og magnetiske nanopartikler, der skal anvendes til at opdage tegn på kræft og forestående hjerteanfald.

Læs hele historien hos L.A. Times her.

 Kommentar: Sundhedssektoren vil vælge Google over Apple

 Google køber life science-selskab

 Google-selskab bruger milliarder på sygdomsbekæmpelse

 Tech-firma rejser millioner til Google Glass-platform

 Novartis og Google vil lave intelligente kontaktlinser

 Medicogiant frygter Google 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier