MedWatch

Nyt Living Lab skal teste velfærdsteknologi

Til december åbner Københavns Kommune et Living Lab, hvor virksomheder og forskere kan teste deres teknologiske løsninger. Blandt andet vil der være mulighed for at tage en tur i barndommens gade på en cykel med en halvkuppel og Google Street View.

Den 17. december slår Københavns Kommune dørene op til et helt nyt Living Lab på Strandvejen i Hellerup, som blandt andet skal benyttes til fremvisning og afprøvning af nye teknologier. I øjeblikket er en masse teknologier og produkter ved at blive installeret, og i starten af det nye år bliver første spadestik til en egentlig testlejlighed taget. Planen er, at lejligheden skal stå klar til sommeren 2015.

Cykle rundt i barndommens gade

En af de teknologier, der er til test i det nye Living Lab, er et svensk produkt, hvor man sidder på en cykel med en halvkuppel. Her kan man så via Google Street View få følelsen af, at man eksempelvis cykler rundt i sin barndomsgade.

”Det er et produkt, der blandt andet kan bruges til ældre, der er hukommelsessvækkede for at se, om det kan stimulere lysten til fysisk aktivitet,” fortæller hun.

Af danske virksomheder, der skal have testet deres produkter i Living Lab, er blandt andet My Video Coach som laver træningsprogrammer på en app, og virksomheden Applikator, der har udviklet Touch & Play til blandt andet demente.

Living Lab'en bliver en del af det allerede eksisterende Rehabiliteringscenter Indre By/Østerbro, der dels tilbyder rehabiliteringsophold til ældre over 65 år, som har haft et fald i funktionsevne, men også tilbyder forebyggende og vedligeholdende aktivitetstilbud for ældre, som bor i eget hjem.

”Det er min klare oplevelse, at folk gerne vil have testet deres produkter her, fordi vi både har rehabilitering og aktivitetscenter. Vi er netop kombinationen af living og lab, og har derfor mulighed for systematisk at teste produkterne i den virkelig verden,” siger Anne Hasselbalch, projektleder for Living Lab og Ideklinikken under Københavns Kommune. Kommunen forventer at bruge 12 mio. kr. på teknologier frem mod 2019.

Vil gerne med i idéfasen

Anne Hasselbalch fortæller, at de både har samarbejder i gang med større virksomheder med mere modne produkter og med små enkeltmandsvirksomheder, der kun er i idéfasen.

”Vi vil rigtig gerne med fra den tidligere fase og være med til at komme med sparring på idéniveau. Det er klart, at jo mere modent et produkt er, jo større test kan man lave, men det har også stor værdi for os, at vi får en snak med virksomhederne, og hurtigt får clearet om produktet har gang i den virkelige verden,” siger Anne Hasselbalch.

Living Lab vil løbende tage nye virksomheder og produkter inden for hjælpemidler, robotteknologi, informations- og kommunikationsteknologi og medicinsk udstyr ind til test. Hvis man er interesseret i at få sin idé eller produkt testet, kan man kontakte Ideklinikken under Københavns Kommune.

 København skal være hotspot for velfærdsteknologi

 ”Danmark har et usædvanligt stort potentiale for telemedicin” 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier