Dansk hjælperedskab til demente klar til udlandet

Den danske it-platform Idify, der henvender sig til demente, har siden lanceringen i april oplevet stor interesse fra danske kommuner. Nu er der planer om at indtage udlandet.

Platformen Idify, der har til formål at ”genskabe” den dementes hukommelse og minder, er en digital tidslinje, hvor hele den dementes livshistorie ligger i billeder, video og tekst. Derudover fungerer Idify som en slags ”Facebook-light”, hvor man løbende kan lave opdateringer om dagligdagen, der kun er tilgængelig for en lukket brugergruppe, som borgeren selv vælger, for eksempel familien og plejepersonalet.

Bag platformen står iværksætteren Karsten Brønnum, der selv har mistet sin far til en demenssygdom, ligesom hans bedste ven også er hårdt ramt af demens. I sit arbejde med at finde en kommunikationsløsning til demente, oplevede han et stort hul i markedet, og valgte derfor at forfølge sin idé om at samle billedalbum, dagbøger og oplysninger om den demente i én samlet digital løsning.

Siden Idify blev lanceret i april har der været stor opmærksomhed om produktet, fortæller Karsten Brønnum. Han præsenterede i går produktet sammen med Welfare Tech i Forskerparken ved Syddansk Universitet, og de mange fremmødte fra både den offentlige og private sektor, vidnede da også om stor interesse.

”Aarhus Kommune var medinvestor i opstartfasen og de første til at implementere Idify, men vi har aftaler med en række store kommuner i Jylland og et par på Sjælland," siger Karsten Brønnum til MedWatch.

Udenlandske versioner allerede klar

Her løfter han også sløret for, at der er konkrete planer om at indtage det globale marked, og at der allerede nu ligger versioner af Idify på både engelsk og tysk.

”Vi ved, der er et kæmpe engelsk og skotsk marked. Englænderne er meget langt fremme i deres demensfokus," siger han og lufter samtidig drømmen om at indtage det amerikanske marked.

”Vi er klar til det, men vi har besluttet, at hvis vi skal introducere Idify til det amerikanske marked, skal det være sammen med en amerikanske partner, som samtidig er investor," siger Karsten Brønnum.

Investorer er velkomne

Som så mange andre iværksættere har Karsten Brønnum selv måttet spytte i kassen for at starte projektet op, og udover samarbejdet med Aarhus Kommune har han selv finansieret det hele.

”Vi tjener ikke penge endnu, men vi regner med at have overskud fra primo næste år. Investorer er naturligvis altid velkomne. Det vil kunne styrke vores positionering i markedet, men det er ikke kritisk for vores videreudvikling," fastslår han.

Det anslås, at der i dag er 90.000 mennesker, der lider af en demens-sygdom, og at det tal stiger til 103.000 danskere i 2020. Dermed er demens den hurtigst voksende folkesygdom, og er den 5. hyppigste dødsårsag i Danmark.

 Aarhus Kommune øremærker 10 mio. til velfærdsteknologi 

 App skal stimulere demensramte 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også