MedWatch

Ny godkendelse til Medtronics CoreValve

Medtronics vigtige hjerteklap-produkt CoreValve er nu blevet godkendt til en endnu bredere patientgruppe i USA.

De amerikanske medicinmyndigheder, FDA, har godkendt Medtronics CoreValve System til brug i patienter med svær aortastenose, som er i stor risiko for at få brug for et kirurgisk indgreb pga. tilstanden.

Aortastenose er en forsnævring af hjerteklappen, som ofte kræver udskiftning af hjerteklappen. Det sker på nuværende tidspunkt stort set altid via. åben hjertekirurgi.

I starten af året fik Medtronic godkendt sit CoreValve System, der kan udskifte hjerteklappen gennem en mindre invasiv procedure vha. et såkaldt transkateter, til behandling af patienter, der ikke vil kunne klare åben hjertekirugi.

Den seneste godkendelse beror ifølge Medtronic på kliniske studier, der viser at medicogigantens udstyr er bedre en åben kirurgi. De studier var tilsyneladende så overbevisende, at FDA ikke har fundet det nødvendigt at rådspørge et ekspertpanel inden godkendelsen.

Alle størrelser

”Med denne godkendelse kan vi behandle flere patienter pga. vores sortiment af CoreValve i forskellige størrelser, og vi har en et nyt alternativ til kirurgi, der giver større muligheder for et længere liv, mens det minimerer risikoen for slagtilfælde,” udtaler David H. Adams, der har stået i spidsen for Medtronics studier med CoreValve-systemet.

De amerikanske medicinmyndigheder har godkendt samtlige størrelser af koncernens CoreValve-produkter, som er henholdsvis 23, 26, 29 og 31 millimeter.

Forlig med rival

Dermed øger verdens største medicokoncern også sine muligheder betydeligt på markedet for såkaldt transcatheter aortic valve replacement (TAVR), hvor konkurrenten Edwards Lifesciences, der var de første på det amerikanske marked med denne type udstyr.

De to selskaber har over flere omgange sagsøgt hinanden for brud på patentrettigheder i forbindelse med deres respektive udstyr indenfor området.

Men i slutningen af maj i år indgik stridshanerne et forlig omkring krydslicenser, der indebærer, at Medtronic skal  betale Edwards Lifesciences et engangsbeløb på 750 mio. dollars. Samtidig dropper de to selskaber alle verserende retssager og patentforanstaltninger mellem dem.

 Medtronic indgår milliardforlig

 Kan Medtronics hjerteklap-kur slå konkurrenten? 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier