MedWatch

Selskab kan 3D-printe dig et nyt ben

Danske EXO/Mads Miltersen Design har fået lov til at videreudvikle teknologien, der muliggør 3D-printning af kosmeser. Nu kan de skabe personlige kosmeser ud fra 3D-skanning- og printning.

Foto: Carsten Bundgaard

Et nyudviklet forretningsområde til proteser har set dagens lys. Mads Miltersen har i samarbejde med Produktudvikling på Teknologisk Institut og med Videnkupon støtte fra Forskning og Innovationsstyrrelsen fremstillet 3D-printede kosmeser til benamputerede.

Idéen med kosmeser er, at de laves ud fra brugerens andet ben ved hjælp af en 3D-skanning. Kosmesen vil så have præcis samme form og vil blive fremstillet i plast ved hjælp af 3D-print. Kosmesen sættes så uden på protesen, der dermed kommer til at ligne et rigtigt ben.

”Mit håb med EXO kosmeser er at give bærerne den samme følelse af stolthed og glæde, som man har, når man har sine flotte nye briller på. Protesen skal være mere end et hjælpemiddel. Den skal være en personlig genstand, som man er stolt af og som skaber beundring,” udtaler Mads Miltersen

Princippet med fremstilling af kosmeser ved hjælp af 3D-skanning er opfundet og patenteret i USA. EXO/Mads Miltersen Design har dog fået retten til at udvikle og tilbyde ydelsen i Danmark. Den tekniske udvikling er lavet i samarbejde med Teknologisk Institut i Aarhus.

Kosmesen koster omkring 20.000 kr.

 Biotekfirma 3D-printer et stykke lever

 3D-printere åbner nye muligheder for life science-industrien

 Robotskelet får lammede til at gå igen 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier