MedWatch

Mobiltelefon kan blive medicinsk udstyr

En indbygget pulsmåler i Samsungs Galaxy S5 skal give mobilen godkendelse som medicinsk udstyr i Sydkorea.

Foto: Colourbox

Smartphones skal kunne bruges til mere end at tage såkaldte selfies til Oscarshows eller mindehøjtideligheder. I hvert fald forsøger Samsung nu at få deres Galaxy S5 godkendt som medicinsk udstyr. Det skriver Mobil.nu.

Samsung prøver at få godkendt den indbyggede pulsmåler i deres mobil Galaxy S5 på Sydkoreas pendant til FDA – Ministry of Food and Drug Safety (MFDS), som medicinsk udstyr.

Tidligere har Samsungs S Health-app blevet godkendt med et såkaldt 510(k)-certifikat af FDA, fordi den giver mulighed for at indsamle data til måleenheder, og dermed giver mulighed for at forebygge eller holde styr på sygdomme som f.eks. diabetes via eksterne blodsukkermålere.

Hvis Samsung skal kunne markedsføre deres mobil som medicinsk udstyr, kræver det, at enheden bliver godkendt af myndighederne. Hvis det lykkes for at få godkendelsen, kan vi nok forvente, at Samsung vil sende andre produkter i deres portefølje igennem samme proces. Det vil dreje sig om Galaxy Gear 2, Gear 2 Neo og Gear Fit, da de har samme type pulsmåler indbygget som Galaxy S5.

Du kan læse hele artiklen her.

 Få medicinrådgivning på mobilen

 Nyt it-værktøj til rehab-selskab

 App skal hjælpe unge diabetikere

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier