MedWatch

Medtronic lancerer miniature-hjertemonitor

Den amerikanske medicogigant Medtronic introducerer nu en ny hjertemonitor på det europæiske marked. Udstyret er mindre end et AAA-batteri.

Foto: Medtronic/ PR

Den amerikanske medicokoncern Medtronic har netop opnået CE-mærkning for sit såkaldte Reveal LINQ Insertable Cardiac Monitor (ICM) System, og man forventer at lancere produktet i Europa med det samme. Det fremgår af en pressemeddelelse fra koncernen.

Udstyret er en bestanddel i et større system, som giver læger mulighed for at overvåge en patients hjerte i op til tre år, og ifølge virksomheden er udstyret blot en tredjedel af størrelsen på et almindeligt AAA-batteri.

”Reveal LINQ ICM er so diskret, at de fleste patienter slet ikke mærker den og kan leve deres liv uden forstyrrelser eller ubehag fra udstyret. Selvom udstyret er meget småt, så er der ikke gået på kompromis med dets evne til at overvåge patientens hjerte i adskillige år, og det har endda yderligere data-hukommelse, hvilket understøtter en mere præcis diagnose,” udtaler Helmuth Pürerfellner, som er professor og kardiolog ved østrigske Elisabethinen Hospital Linz, i pressemeddelelsen.

Den lille enhed skydes med et minimalt indgreb ind under patientens hud lige over hjertet og overvåger konstant hjertet i op til tre år. Gennem Medtronics Carelink Network har enheden forbindelse til patientens læge, der således kan følge hjertets rytme og modtage alarm, når der opstår uregelmæssigheder med hjertet. Produktet er endnu ikke godkendt til det amerikanske marked.

 Verdens mindste pacemaker implanteret 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier