MedWatch

Analytiker: Amplifon-tal er pil nedad for sektoren

Problem-markeder i høreapparatsektoren er fortsat i massiv modvind, vurderer finanshuset Sanford C. Bernstein.

Den italienske høreapparatforhandler Amplifons regnskab er en lille pil nedad for høreapparatsektoren, vurderer finanshuset Sanford C. Bernstein.

"Dagens resultater fra Amplifon er mildt negative for høreapparatsektoren. Selvom nogle af Amplifons udfordringer sandsynligvis var firmaspecifikke, så indikerer det også, at nogle af problem-markederne, som Holland, fortsat er i massiv modvind, mens det europæiske marked ser ud til at være relativt blødt," skriver Bernstein i en kommentar.

Amplifon noterede for årets første tre kvartaler en nedgang i omsætningen på 1,5 pct. til 587,2 mio euro.

Fordelt på markederne faldt omsætningen i Europa omtrent 6,2 pct. i faste valutakurser, vurderer Bernstein. Størst var faldene på det italienske, hollandske og britiske markeder.

Overskuddet på EBITDA-niveau landede på 70,5 mio. euro eller 20 pct. ringere end i samme periode sidste år. Og på EBIT-niveau faldt overskuddet til 35,1 mio. euro fra 53,7 mio. euro i de første ni måneder af 2012.

"Amplifons marginpræstationer var svage i dette kvartal, hvilket understreger en af grundene til vores negative syn på Sonova og William Demant," skriver Bernstein, og noterer, at detailmarginerne er meget følsomme over for eksterne faktorer, der er svære at forbedre systematisk.

For resten 2013 venter Amplifon et fortsat ekstremt volatilt og presset marked i Europa præget ikke mindst af en ændring af tilskudsordninger i Holland. Til gengæld synes udsigterne til vækst i både USA og Asien at være positive. Omvendt forudses negative valutakurseffekter på de oversøiske markeder, bemærker Amplifon.

Omkring 30 pct. af Amplifons salg stammer fra GN Resound-produkter. Amplifon sidder på omkring 9 pct. af det globale marked fordelt på 3250 butikker i 20 forskellige lande. I 2012 omsatte det italienske selskab for 847 mio. euro - svarende til godt 6,3 mia. kr.

USA overdøver dystre toner fra Europa

GN går efter tredjepladsen på verdensmarkedet 

WD-topchef: Plads til konsolideringer

Widex påbegynder danske fyringer

GN - ny “Dark Horse” blandt ”The Big Six” 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier