MedWatch

Det tjener Widex-familien sine penge på

Mens høreapparatfirmaet Widex gav et trecifret millionunderskud i det seneste regnskabsår, så har de to familier bag virksomheden tjent sine penge på andre aktiviteter.

Foto: Jyllands-Posten

Det var ikke høreapparater, familierne Tøpholm og Westermann tjente sine penge på i 2012/13. De to ejerfamilier bag Widex kunne nemlig notere et underskud på 226,3 mio. kr. i det seneste regnskabsår.

Men ifølge Børsen var der alligevel overskud til familien. Således kunne de notere overskud i deres to investeringsselskaber GSA Invest og TSW Holding på hhv. 129,7 og 178,8 mio. kr. De to selskaber, der har en samlet egenkapital på 5 mia. kr., har foretaget investeringer i værdipapirer, kapitalfonde og ejendomme, der har givet et overskud. Bl.a. investeringen i Pandora gennem kapitalfonden Axcel har kastet godt af sig.

Investeringsselskaberne skal agere som buffer, hvis det skulle blive nødvendigt at skyde ekstra kapital ind i høreapparatvirksomheden, hvor ejerfamilierne meget snart har overladt tøjlerne til en ny direktør udefra, Nilfisk-direktøren Jørgen Jensen. Den ekstra kapital kan snart komme på tale, da der har været investeret stort i en omstrukterering.

"Det vil tiden vise. Denne industri er jo den, vi har fokus på, og jeg er da overbevist om, at der også vil være investeringsbehov i fremtiden," siger Anders Westermann, der fungerer som adm. direktør i de to investeringsselskaber, til Børsen.

 Patentsag koster Widex 120 mio. kr.

 ”Alle tiltag, vi gør, gør vi jo for at være på A-holdet”

 Widex-familie slipper tøjlerne

 To danske koncerner på globalt A-hold 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier