MedWatch

17-årig forbavser verden med 3D-protese

En ung mand fra Colorado har på sit teenageværelse skabt en avanceret 3D-protesearm, der skal udfordre den etablerede industri. Også Össurs topchef er imponeret og forventer, at 3D-printeren vil revolutionere protese-produktionen.

I den lille by Colorado,  USA,  hvor 17-årige Easton LaChappelle voksede op, var der ikke meget at lave. Som 14-årig satte han sig for at bygge en robotarm af legoklodser og sensorer, men hans næste mål formede sig først, da han på et videnskabsforum stødte på en syvårig pige med en kunstig arm til – ifølge forældrene – 80.000 dollar.

"Jeg blev virkelig harm, og det fik mig til at tænke, at jeg ret nemt kunne putte al min viden og energi ind i proteseudvikling. Det var virkelig en aha-oplevelse, som har fået mig til at forsøge at udvikle prisbillige proteser, som er ekstremt funktionelle," siger Easton LaChappelle, da MedWatch fanger ham på en telefon fra Colorado.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier