Medtronic træder ind på dialysemarkedet

Den amerikanske medicogigant Medtronic træder ind på markedet for udstyr til nyrepatienter med et nyt samarbejde rettet mod udvikling af dialyseudstyr til det indiske marked.

Medicokæmpen Medtronic har indgået et samarbejde med en af Asiens største sundhedsudbydere, Apollo Hospitals Enterprise. Det oplyser Medtronic i en pressemeddelelse.

Det nye samarbejde er rettet mod udvikling og markedsføring af et innovativt, billigt og bærbart hæmodialyse-system på det indiske marked. Et hæmodialyse-system er en slags kunstig nyre, der renser blodet for affaldsstoffer og overflødigt væske gennem et filter.

Forhåbningen er at skabe dialyseudstyr, som er markant billigere og mere bekvemt end eksisterende udstyr på det indiske marked, samtidig med at det er mere effektivt.

”Medtronic er dedikeret til at udvikle teknologier, som kan mindske de barrierer, der står i vejen for behandling, forbedre og forlænge patienternes liv verden over og reducerede omkostningerne til sundhedspleje,” udtaler Omar Ishrak, som er formand og adm. direktør i Medtronic. Han uddyber:

”I forhold til hæmodialyse har både prisen og den manglende mobilitet forbundet med nuværende udstyr gjort bredere adgang til dialysebehandlinger besværligt og bekosteligt. Vores mål er at udvikle et unikt, internt udviklet system, som er bærbart, vil mindske omkostningerne, og vil være mere effektivt i dets brug af vand og andre vigtige funktioner end eksisterende dialysesystemer.”

Medtronic investerer omkring 140 mio. kroner i udvikling og fremstilling af komponenter til det nye dialyseudstyr, oplyser koncernen og tilføjer, at man forventer at lancere et kommercielt produkt i 2016.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også